Huntelaar als leermeester: 'Hij kwam binnen met pagina's aan aantekeningen'

Reacties

Matthew Hoppe beleeft het seizoen van zijn doorbraak en was met een hattrick zeer belangrijk in Schalke's enige overwinning in de Bundesliga dit seizoen. De Amerikaanse spits van negentien telt zijn zegeningen nu hij met Klaas Jan Huntelaar een uitstekende leermeester erbij heeft gekregen.

Huntelaar als leermeester: 'Hij kwam binnen met pagina's aan aantekeningen'
© Pro Shots

Huntelaar voegde zich deze winter bij het noodlijdende Schalke 04, om de club die hij eerder al tussen 2010 en 2017 diende te behoeden voor degradatie. Vooralsnog zette Huntelaar weinig stappen in die opzet: niet alleen staat Schalke nog steeds stijf onderaan, de Nederlandse spits speelde vanwege een blessure nog maar tien minuten sinds zijn vertrek bij Ajax.

Toch heeft Huntelaar wel degelijk zijn invloed bij Schalke, beaamt Hoppe in een interview met SPORT1. 'Hij is van onschatbare waarde in de kleedkamer', stelt de jonge spits. 'Ik leer van iedereen, maar van hem in het bijzonder. De dag na een wedstrijd kwam hij naar me toe in de kleedkamer met diverse pagina's vol met aantekeningen. Hij liet me zien waarin ik mezelf kon verbeteren en we keken samen naar beelden van mijn spel.'

Zo brengt Huntelaar zijn expertise, die leidde tot 360 goals op clubniveau en 42 doelpunten als international van Oranje, over op de jongere generatie. 'Hij brokkelt bepaalde aspecten van het spel af in kleine onderdelen, die hij heel belangrijk vindt. Hoe moet ik staan als ik een duel aanga? Waar sta ik in het strafschopgebied?'

Hoppe krijgt zaterdagavond mogelijk weer een kans om de lessen van Huntelaar in de praktijk te brengen, als Schalke tegenover Borussia Dortmund staat in de Bundesliga. Huntelaar zelf is er wegens een blessure niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.