Hunkering bij PEC Zwolle: is dit het weekend van de promotie?

ADVERTORIAL - Een week na de pijnlijke nederlaag bij FC Eindhoven wil PEC Zwolle de kater wegspoelen in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Het is het begin van wat een prachtig weekend kan worden voor PEC. Promotie lonkt. Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Hunkering bij PEC Zwolle: is dit het weekend van de promotie?
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 0
Telstar
Telstar

Precies een week geleden kreeg PEC de kans om zichzelf weer officieel Eredivisionist te mogen noemen. De Blauwvingers hadden dit niet geheel zelf in eigen hand, maar de voorwaarden waren dat er gewonnen moest worden van FC Eindhoven en dat Almere City niet mocht winnen van Jong AZ. De avond verliep voor PEC niet zoals gehoopt: het ging met 4-2 onderuit tegen een meer dan effectief Eindhoven. Ook Almere werkte niet mee aan het potentiële promotiefeest: de club won met 2-1 van de beloften uit Alkmaar.

Een week later en een speelronde verder is de opdracht voor PEC vergelijkbaar: er moet worden gewonnen en Almere moet punten laten liggen. Dit keer treft de koploper een op papier makkelijkere tegenstander. Telstar komt langs in Zwolle. Ook wacht Almere met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zondag een pittigere kluif, wat de kans op het veiligstellen van promotie vergroot.

Dat PEC doelpunten nodig heeft staat vast. De specialist die daar in Zwolle de laatste tijd veelvuldig voor verantwoordelijk is geweest, heet Lennart Thy. De spits wist in de laatste vier wedstrijden telkens tot scoren te komen, liefst zes keer in totaal. Bovendien is Thy in een spannende individuele strijd verwikkeld. De aanvaller vecht met Dylan Vente (Roda JC) om de topscorerstitel van de Keuken Kamipoen Divisie. Unibet biedt de kans om in te zetten op een doelpunt van Thy. In combinatie met een overwinning van PEC krijg je daar via Bet Builder een odd van 1.74 voor.

Naast Thy is er nog één man die een veelbesproken week achter de rug heeft in Zwolle, in de louter positieve zin van het woord. Clubicoon Bram van Polen maakte bekend dat hij zijn contract met nog één jaar verlengt en daarmee zijn zeventiende seizoen ingaat bij de club. Dat deed de aanvoerder op ludieke wijze: elke seizoenkaarthouder krijgt één gratis drankje op kosten van de club. Het nu al populaire rondje van Van Polen zou wel een symbolisch kunnen zijn voor het feest wat los kan gaan barsten. Bij Unibet staat een quotering van 3.55 voor een doelpunt van de verdediger, die dit seizoen ook al twee strafschoppen nam voor PEC.

Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie, waarbij de odd voor een zege van PSV bij FC Volendam verhoogd is naar 50.00.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen
Bekijk hier al onze video's