Horrorscenario voor Sociedad en Sadiq: einde seizoen na drie optredens

Reacties

Real Sociedad kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op zomeraanwinst Umar Sadiq. De aanvaller uit Nigeria heeft een zware kruisbandblessure opgelopen in het competitieduel met Getafe.

Horrorscenario voor Sociedad en Sadiq: einde seizoen na drie optredens
Getafe
Getafe
2 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Sadiq maakte vorige maand de overstap van Almeria en werd bij Sociedad gepresenteerd als de opvolger van Alexander Isak. De Zweed verkaste voor zeventig miljoen euro naar Newcastle United, Sadiq kwam voor twintig miljoen euro naar San Sebastian.

Na drie optredens voor Sociedad zit het seizoen er al op voor de zevenvoudig Nigeriaans international. Sadiq verliet zondag na ruim een half uur spelen het veld tijdens het uitduel met Getafe. Nader onderzoek wees uit dat de Nigeriaan een ernstige kruisbandblessure heeft opgelopen en zich nu al moet richten op volgend seizoen.

Sadiq scoorde eerder deze maand nog voor Sociedad bij zijn debuut tegen Atlético Madrid. In het Europa League-duel met Manchester United kwam hij één helft in actie. Sadiq, die tussen januari en juni 2018 een half jaar op huurbasis uitkwam voor NAC Breda, heeft bij Sociedad een contract tot medio 2028.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.