Martínez schlemiel bij United door dubieuze strafschop

Manchester United heeft donderdag de eerste groepswedstrijd van de Europa League verloren. De formatie van manager Erik ten Hag maakte tegen Real Sociedad geen beste indruk en ging ten onder door een dubieuze penalty die werd veroorzaakt door invaller Lisandro Martínez.

Manchester United
0 - 1
Real Sociedad

Voor het eerst sinds 13 augustus stond Cristiano Ronaldo in de basis bij United. Ten Hag liet de Portugees toen starten tegen Brentford in een wedstrijd die met 4-0 verloren ging. In de vier Premier League-duels die volgden, was Ronaldo veroordeeld tot invalbeurten. Donderdag tegen Real Sociedad mocht hij weer eens beginnen. Ook Antony, die afgelopen weekend scoorde bij zijn debuut tegen Arsenal, stond in de basis.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk werd er afgetrapt op Old Trafford. Ronaldo liet zich in de beginfase zien. De aanvaller kreeg na een dieptepass van Diogo Dalot een kans, maar bleek buitenspel te staan. Na 36 minuten was dit weer het geval toen Ronaldo op aangeven van Dalot raak kopte. Er ging zo al snel een streep door de goal. United maakte zeker geen overtuigende indruk tegen Sociedad, zo veel was duidelijk.

In de rust greep Ten Hag in. De manager bracht Bruno Fernandes en Lisandro Martínez in de ploeg voor Christian Eriksen en Dalot. Helaas voor United had Martínez een ongelukkig rol in de openingstreffer van Sociedad. De Argentijn kreeg een schot van David Silva via zijn been tegen zijn arm aan en scheidsrechter Marco di Bello wees naar de stip. De VAR greep niet in, hoewel het zwaar gestraft leek. Brais Méndez schoot vervolgens raak vanaf elf meter.

United moest zo in de achtervolging en had daar duidelijk moeite mee. De ploeg van Ten Hag maakte geen gestroomlijnde indruk en was afhankelijk van bevliegingen van onder meer Antony en Ronaldo. Na zeventig minuten haalde Ten Hag de Braziliaan naar de kant voor Jadon Sancho. Daarvoor waagde zelfs Tyrell Malacia een poging namens United. De linksback stond weer in de basis, maar zag zijn poging ver naast het doel belanden. De roep van Ronaldo om een penalty kreeg geen gehoor bij arbiter Di Bello. Zo eindigde de wedstrijd in een deceptie voor United en in het bijzonder Martínez.

Omonia Nicosia
0 - 3
Sheriff Tiraspol

In de poule van United en Sociedad won FC Sheriff bij Omonia Nicosia. De bezoekers uit Moldavië kwamen al na twee minuten op voorsprong via Rasheed Akanbi. In de tweede helft tekende Iyayi Atiemwen voor de 0-2 en Mouhamed Diop bepaalde de eindstand op 0-3 voor Sheriff, dat aan de leiding gaat in Groep E.