Sadiq doet Atlético pijn tijdens succesvol debuut voor Sociedad

Atlético Madrid heeft zaterdag opnieuw puntenverlies geleden in La Liga. De ploeg van trainer Diego Simeone kwam niet langs Real Sociedad, waar spits Umar Sadiq debuteerde met een doelpunt.

Real Sociedad
1 - 1
Atlético Madrid

Al na vijf minuten kwam Atlético op voorsprong. Álvaro Morata werkte de bal binnen nadat vanuit een hoekschop de paal werd geraakt. De spits van Atlético dacht na een half uur ook voor 0-2 te zorgen, maar door die goal ging een streep. João Félix had kort voordat Morata scoorde hands gemaakt.

Sociedad bleef zo in leven. Dat was ook te danken aan keeper Alex Remiro, die José María Giménez van scoren af hield door een afstandspegel van de verdediger uit de kruising te duiken. Trainer Imanol Alguacil greep in de rust wel in en bracht Sadiq voor Alexander Sørloth. De spits uit Nigeria kwam op Deadline Day voor twintig miljoen euro over van Almería en wat hij daar deed, deed hij ook bij zijn debuut voor Sociedad: scoren.

Sadiq had slechts negen minuten nodig om het net te vinden. Mohamed-Ali Cho gaf de voorzet vanaf de linkerflank en bij de tweede paal werkte de voormalig aanvaller van NAC Breda de bal in het doel. Sadiq moet bij Sociedad de naar Newcastle United vertrokken Alexander Isak doen vergeten. De spits maakte een kwartier voor tijd ook nog bijna de 2-1, maar die treffer ging niet door vanwege buitenspel.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Dat was voor Atlético al een flinke tegenvaller, maar de bezoekers raakten ook nog doelman Jan Oblak kwijt vanwege een blessure. Daardoor maakte Ivo Grbic zijn competitiedebuut voor Atlético. Met de ingevallen keeper onder de lat veranderde er niets aan de score.

Griezmann
Opvallend was dat Antoine Griezmann bij Atlético opnieuw pas na een uur werd gebracht door Simeone. De korte optredens van de 31-jarige Fransman hebben een achterliggende reden: in het huurcontract van Griezmann is een clausule opgenomen die inhoudt dat Barça veertig miljoen euro ontvangt van Atlético als de linkspoot meer dan vijftig procent van de minuten heeft gemaakt waarvoor hij beschikbaar was.