Sadiq (ex-NAC) moet Isak doen vergeten bij Real Sociedad

Reacties

Real Sociedad heeft vlak voor de transferdeadline nog een nieuwe spits gepresenteerd. Umar Sadiq komt voor een bedrag van 25 miljoen euro, inclusief bonussen, over van Almería. Daarmee heeft de Baskische club een opvolger in huis voor de naar Newcastle United vertrokken Alexander Isak.

Sadiq (ex-NAC) moet Isak doen vergeten bij Real Sociedad

Sadiq speelde de voorbije seizoenen bij Almería en de spits had vorig seizoen met achttien doelpunten een belangrijk aandeel in de promotie van de rood-witten naar La Liga. In de eerste wedstrijden op het hoogste niveau liett de Nigeriaan voorlopig veelbelovende dingen zien: na drie wedstrijden staat de teller op twee goals, waaronder de winnende treffer afgelopen zaterdag tegen Sevilla.

Sadiq is met stip de duurste aankoop ooit van Real Sociedad. Hij lost zijn nieuwe ploegmaat Asier Illarramendi af, die in 2015 voor zeventien miljoen euro naar de Reale Arena werd gehaald. Ook in dat opzicht is hij een waardige vervanger van Isak, de Zweed verpulverde recent het record voor de duurst verkoop ooit in de clubhistorie door voor zeventig miljoen euro naar Newcastle United te verkassen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo krijgt de wonderlijke carrière van Sadiq een nieuwe stap. In Nederland is de lange spits vooral bekend door zijn periode op huurbasis bij NAC Breda. In een halfjarig dienstverband bij de geel-zwarten kwam hij tot twaalf duels in de Eredivisie en vijf treffers. Via talloze andere uitleenbeurten door zijn broodheer AS Roma en daarna transfers naar Partizan Belgrado en Almería is Sadiq nu aan zijn tweede club in Spanje toe. Met zijn nieuwe club schittert hij wellicht volgende week al op Old Trafford: Manchester United is een van de opponenten in de Europa League.

Spelersprofiel

U. Sadiq


Geboortedatum:
2 februari 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Kaduna
Nationaliteit
Nigeria
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Real Sociedad
Nationaal team:
Nigeria
Nationaal team:
Nigeria B
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.