Hoofdrol voor 'good old' Pandev bij Genoa met weergaloze goal en rood

Genoa komt maar niet onder de degradatiestreep in de Serie A vandaan. Zondag werd er op bezoek bij US Lecce een 0-2 voorsprong verspeeld. Er was een absolute hoofdrol voor Goran Pandev.

Lecce
Lecce
2 - 2
Genoa
Genoa

'Good Old' Pandev, inmiddels 36 jaar oud, maakte in de uitwedstrijd bij medelaagvlieger Lecce op weergaloze wijze de openingstreffer. Lecce-doelman Gabriel kwam bij een lange bal van achteruit zijn strafschopgebied uit en slaagde er vervolgens niet in om het leder ver genoeg weg te werken. Dat werd afgestraft door Pandev, die controleerde en de buitenkant van zijn linkervoet tegen de bal zette. De lob van een meter of 35 viel schitterend binnen.

Na de derde competitiegoal van dit seizoen had Pandev kort voor rust ook een aandeel in de 0-2, toen hij een strafschop verdiende. Dit buitenkansje werd benut door Domenico Criscito en zo leek Genoa goed op weg naar pas de derde overwinning van dit Serie A-seizoen. In de tweede helft ging het echter toch nog mis. Lecce vocht zich terug (2-2) en Genoa eindigde met negen man.

Een van de twee rode kaarten was voor Pandev. De aanvaller kreeg in de 73ste minuut eerst geel voor een schwalbe en ontving een paar minuten later zijn tweede gele kaart voor een te late tackle. Pandev was woedend en beledigde zowel scheidsrechter Gianluca Rocchi als de vierde official op weg naar de kleedkamer. Met twee man minder (voor Pandev was Kevin Agudelo al weggestuurd) was Genoa blij dat het in ieder geval nog een puntje aan het bezoek in Lecce overhield.

Bij Genoa had Lasse Schöne een basisplaats. De voormalig Ajacied deed ruim een uur mee en werd toen vervangen door Francesco Cassata. Denilho Cleonise, die midweeks in de bekerwedstrijd tegen Ascoli voor het eerst vanaf het begin mocht meedoen, bleef tegen Lecce negentig minuten op de bank.