Wereld Schöne op zijn kop: van droomvlucht naar degradatiestrijd

Reacties

Genoa komt maar niet uit de problemen. De ploeg van Thiago Motta slaagde er maandagavond ook niet in om van SPAL te winnen en blijft onderin de ranglijst van de Serie A rondhangen. Voor Lasse Schöne is het na zijn geweldige vorige seizoen een bijzondere situatie om mee te maken. 

Wereld Schöne op zijn kop: van droomvlucht naar degradatiestrijd
© Pro Shots
SPAL
SPAL
1 - 1
Genoa
Genoa

Schöne (33) besloot afgelopen zomer om na zeven jaar Ajax een nieuw avontuur aan te gaan en ging dankbaar in op een mooie aanbieding van Genoa. De Deen verliet Amsterdam na een weergaloos seizoen, waarin Ajax de nationale dubbel won en in Europa tot de halve finale van de Champions League reikte. Schöne was een vaste basisspeler in het elftal van Erik ten Hag en had daarmee een flink aandeel in de droomvlucht.

Terwijl Ajax zonder Schöne voortborduurt op het succes, en de ploeg van Ten Hag zich momenteel voorbereidt op het Champions League-duel met Lille, ziet de wereld er bij Genoa een stuk anders uit. In de eerste twaalf speelronden werd er maar twee keer gewonnen in de Serie A (van Fiorentina en Brescia) en Schöne maakte in Italië al snel een trainerswissel mee. De middenvelder had er meer van verwacht, zo gaf hij in aanloop naar de wedstrijd tegen SPAL eerlijk toe.

'Ik ben verre van tevreden over de start van het seizoen', zei Schöne vorige week. 'Dan heb ik het over het spel én de resultaten. Ik had wel verwacht dat we nu wat meer punten zouden hebben, maar gelukkig zijn we de laatste tijd gegroeid en speelden we goed tegen Juventus en Napoli, de twee beste ploegen uit de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat we uit deze negatieve spiraal zullen komen en dat we zullen opkrabbelen. Ik ben absoluut niet bang voor degradatie.'

SPAL-uit
Maandag liet Genoa de kans om een goede stap richting handhaving te zetten liggen. Op bezoek bij medelaagvlieger SPAL werd weer niet gewonnen (1-1), waardoor Genoa ook na dertien competitiewedstrijden onder de degradatiestreep staat. Schöne zelf kwam overigens voor het eerst dit seizoen niet in actie. De middenvelder stond tot dusver elf keer in de basis en viel een keer in, maar bleef maandagavond negentig minuten op de bank zitten.

Denilho Cleonise kwam voor de tweede keer in dit seizoen van die bank af. De zeventienjarige aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en koos vorig jaar al voor een verhuizing naar Genoa. Voor de interlandbreak maakte hij als invaller zijn Serie A-debuut tegen Napoli en maandag mocht Cleonise opnieuw even meedoen. Tegen SPAL kreeg de jonge Nederlander een kwartier, als vervanger van doelpuntenmaker Stefano Sturaro.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Torino
38
11
7
20
46-68
-22
40
17
Genoa
38
10
9
19
47-73
-26
39
18
Lecce
38
9
8
21
52-85
-33
35
19
Brescia
38
6
7
25
35-79
-44
25
20
SPAL
38
5
5
28
27-77
-50
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.