Hollands glorie bij Genoa: Cleonise (17) dolgelukkig met Thiago Motta

Reacties

Het zijn mooie weken voor Denilho Cleonise, die na twee invalbeurten dinsdag zijn basisdebuut mocht maken voor Genoa. De zeventienjarige Nederlander is Thiago Motta dankbaar.

Hollands glorie bij Genoa: Cleonise (17) dolgelukkig met Thiago Motta
© Pro Shots

Cleonise maakte vorig jaar zomer de overstap vanuit de jeugdopleiding van Ajax naar Genoa en kende een uitstekend eerste jaar in de Primavera, het hoogste jeugdelftal van de Italiaanse club. Hij trainde bovendien al verschillende keren mee met het eerste elftal. De trainerswissel bij het vlaggenschip in oktober (Aurelio Andreazzoli moest plaatsmaken voor Motta) betekende goed nieuws voor Cleonise.

Motta ziet het duidelijk zitten in de jonge vleugelaanvaller, die begin november tegen Udinese voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat. Een week later volgde zijn Serie A-debuut, in de uitwedstrijd bij Napoli. Cleonise mocht vervolgens ook invallen tegen SPAL en dinsdag volgde zijn eerste optreden als basisspeler bij Genoa. De Nederlander deed 69 minuten mee in de bekerwedstrijd tegen Ascoli, die met 3-2 gewonnen werd.

'Motta is erg belangrijk voor me. Zijn komst heeft mijn leven veranderd', werd Cleonise in aanloop naar het duel met Ascoli al geciteerd door Italiaanse media. 'We spelen 4-3-3 met hem, daar geniet ik van. Ik ben opgegroeid met dat systeem. Alles gaat heel erg snel. Ik had dit eerlijk gezegd ook niet verwacht.'

De zege op Ascoli betekende een opsteker die Genoa goed kan gebruiken. De ploeg van Motta heeft het moeilijk in de Serie A, waar het na veertien speelronden onder de degradatiestreep staat. Zondag wacht de uitwedstrijd bij US Lecce en Lasse Schöne kan dan zijn rentree maken. De middenvelder kreeg voor het duel met Ascoli rust en werd buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cleonise
Meer over Cleonise
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.