Genoa ontsnapt op prachtige avond voor Nederlander Cleonise (17)

Reacties

Genoa heeft dinsdagavond de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia bereikt door nipt te winnen van Ascoli. Vooral voor Denilho Cleonise was het een bijzondere avond.

Genoa ontsnapt op prachtige avond voor Nederlander Cleonise (17)
© Pro Shots

De pas zeventienjarige Nederlander stond, na al twee keer te zijn ingevallen, namelijk voor het eerst in de basis bij de nummer achttien van de Serie A. De buitenspeler kwam in Nederland uit voor AZ en Ajax, maar maakte afgelopen zomer de overstap naar Italië. Daar gaat het momenteel snel met zijn ontwikkeling. Na twee invalbeurten in de Serie A stond hij nu voor het eerst aan de aftrap.

Genoa begon tegen Ascoli met een veredeld B-elftal. Meerdere vaste basisspelers, waaronder Lasse Schöne, kregen rust. Dat zorgde bijna voor een vroeg einde van het bekertoernooi. Andrea Pinamonti zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar via Giacomo Beretta en een eigen doelpunt van Domenico Criscito was het Ascoli, de nummer zes van de Serie B, dat na 68 minuten plotseling aan de leiding ging.

Criscito maakte zijn fout goed door de gelijkmaker aan te tekenen en uiteindelijk betekende een tweede doelpunt van Pinamonti dat Genoa doorbekerde. Die laatste twee doelpunten maakte Cleonise mee vanaf de bank. Trainer Thiago Motta haalde de tiener na 69 minuten naar de kant, uitgerekend toen bij Ascoli de Nederlander Alessio Da Cruz binnen de lijnen werd gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.