Het Zwitserse beeld dat beklijft: Xhaka symboliseert hechte band

Reacties

De Zwitsers hebben met opgeheven hoofd afscheid genomen op het EK. Bondscoach Vladimir Petkovic roemde zijn spelers na de verloren kwartfinale tegen Spanje, dat de strafschoppen beter nam. Een schitterend beeld van Granit Xhaka symboliseerde de hechte band van de Zwitsers.

Het Zwitserse beeld dat beklijft: Xhaka symboliseert hechte band
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Zwitserland was in Sint-Petersburg de absolute underdog, maar verraste de Spanjaarden met de 1-1 in de 68ste minuut. Kort na de gelijkmaker werd Remo Freuler met een veelbesproken rode kaart van het veld gestuurd, maar sleepte de ploeg van Petkovic mede door een briljante Yann Sommer een penaltyserie uit het vuur. Daarin moest de Zwitserse goalie alsnog het hoofd buigen.

Pektovic erkende dat er sprake was van gemengde gevoelens, maar benadrukte de trots op zijn spelers. 'We hebben het geweldig gedaan en mogen trots zijn. We waren enorm dichtbij, maar de positieve gevoelens overheersen. Op basis van onze strijdlust hadden we een plek in de halve finale verdiend. Mijn spelers waren de helden van de avond.'

Xhaka had in het Zwitserse spel geen actieve rol gespeeld. Hij moest geschorst toezien. Toch trok hij wel de aandacht. De aanvoerder sprak voorafgaand aan de verlenging zijn ploeggenoten op bevlogen wijze toe. Arjen Robben deed dat bij Nederland ook ooit, op het WK van 2014 in de kwartfinale tegen Costa Rica. Robben ging met Oranje toen na strafschoppen wel verder, Xhaka nu met Zwitserland niet.

De uitschakeling maakte de Zwitser, bij Arsenal geregeld verguisd maar dit EK bij de Zwitsers uitblinkend, niet minder trots. Dat toonde de middenvelder op Instagram. Hij deelde niet alleen de bewuste foto, maar stipte ook de zó hechte band aan. 'Het is een eer om met deze gasten te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Zwitserland
Meer over Zwitserland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.