Man of the Match Simón is eerlijk: 'Sommer verdient deze eer'

Reacties

Unai Simón werd na Zwitserland-Spanje door de UEFA gekroond tot Man of the Match, maar de doelman van Spanje vond dat hij die eer eigenlijk niet verdiende. In alle eerlijkheid vertelde de keeper dat zijn collega Yann Sommer meer aanspraak maakte op die titel.

Man of the Match Simón is eerlijk: 'Sommer verdient deze eer'
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Spanje schakelde Zwitserland vrijdag na strafschoppen uit. De Zwitsers speelden drie kwartier met tien man na een rode kaart voor Remo Freuler. Het was aan Sommer te danken dat er strafschoppen aan te pas moesten komen. De Zwitserse keeper was goed voor tien reddingen, het hoogste aantal in één wedstrijd op dit EK.

Simón, die in de achtste finale tegen Kroatië nog gruwelijk in de fout ging, trok in de penaltyreeks aan het langste eind. Hij keerde de strafschoppen van Fabian Schär en Manuel Akanji, waarna Ruben Vargas over het doel schoot. 'Maar ik zou de prijs aan Sommer geven, want hij heeft 120 minuten lang geweldig gekeept', zei Simón na afloop.

Simón baalde dat het zo ver moest komen voor Spanje. 'Uiteindelijk zijn we de terechte winnaars, maar de fouten zullen er snel uit moeten. De halve finale volgt al snel en morgen moet de knop om. Dan staat de volgende wedstrijd voor de deur en beginnen we weer van voor af aan. We moeten met maar één gedachte die wedstrijd ingaan, we moeten winnen. We zijn vol vertrouwen. Nu we zo ver zijn gekomen, moeten we het EK ook gaan winnen.'

Sommer
Sommer vocht na de wedstrijd tegen de tranen in gesprek met de Zwitserse omroep SRF. 'Ik ben erg trots op het team en op de staf voor ons optreden op dit toernooi. We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen, al helemaal na de rode kaart. Maar we hebben het goed gedaan. Helaas konden we het niet afmaken in de penaltyreeks. Een toernooi zit vol emoties, maar ik ga trots naar huis.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Zwitserland
Meer over Zwitserland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.