Heracles ontsnapt tegen RKC in Almelose schiettent

Reacties

Heracles Almelo is woensdagavond doorgedrongen tot de tweede ronde van het TOTO KNVB-Bekertoernooi. Cyriel Dessers en Silvester van der Water loodsten hun team in een doelpuntrijke ontmoeting langs RKC Waalwijk.

Heracles ontsnapt tegen RKC in Almelose schiettent
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
4 - 3
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

RKC verzette zich heldhaftig tegen Heracles, maar dolf toch het onderspit. De rodelantaarndrager van de Eredivisie was voor rust niet scherp genoeg, waardoor Heracles de basis kon leggen voor de zege. Al na zeven minuten brak Dessers de wedstrijd open: Lennart Czyborra speelde Melle Meulensteen door de benen en Dessers maakte het af.

De maker van de 1-0 was daarna tweemaal dicht bij een volgend doelpunt, maar stuitte eerst op Etiënne Vaessen en liep zich bij een volgende mogelijkheid vast in het zestienmetergebied. Silvester van der Water was efficiënter en nam de 2-0 op zich. Dessers liet een uitstekende pass van Sebastian Jakubiak lopen, waarna Van der Water aannam, nog wat meters maakte en binnenschoof.

Heracles zat op rozen, maar kreeg op slag van rust onverwacht de aansluitingstreffer om de oren. Kevin Vermeulen beproefde zijn geluk van afstand en zag hoe keeper Michael Brouwer niet meer dan een hand tegen het schot kreeg. In de rebound reageerde Darren Maatsen uiterst attent voor de 2-1.

In het eerste kwartier na rust ontspon zich vervolgens een uiterst levendig duel. Eerst trok Sylla Sow de stand gelijk: na een heerlijke pass van Clint Leemans stuitte Vermeulen nog op de keeper, maar scoorde Sow vanuit de nastoot (2-2). Heracles reageerde onbewogen en greep meteen weer de voorsprong via Dessers, die Hannes Delcroix van zich afhield en in de korte hoek doel trof.

Weer was het woord aan RKC en weer kwamen de Waalwijkers met een antwoord. Mads Knoester maakte hands, waarna de bal op de stip ging. Leemans pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot raak in de rechterhoek (3-3), zelfs nadat het thuispubliek twee keer een bal op het veld had gegooid om hem af te leiden.

Heracles had zo de handen vol aan RKC. De Waalwijkse veerkracht werd echter niet beloond, want Van der Water groeide op prachtige wijze uit tot matchwinner. Na een actie van Dabney dos Santos schoot Van der Water de bal met een drop-kick hard langs Vaessen en bezorgde hij Heracles de doortocht naar de volgende ronde. RKC kwam niet verder dan een schot dat via de vingertoppen van Brouwer de lat raakte. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.