Heerenveen houdt waterkansje op play-offs met zege in Almelo

Reacties

SC Heerenveen heeft zijn laatste kans gegrepen op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Het team van Kees van Wonderen won zondag in een tegenvallende lunchwedstrijd met 0-2 van Heracles Almelo.

Heerenveen houdt waterkansje op play-offs met zege in Almelo
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 2
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Beide ploegen konden weer beschikken over een belangrijke pion op het middenveld: Brian De Keersmaecker keerde terug na een schorsing, Luuk Brouwers was hersteld van een blessure. Herenveen miste wel Osame Sahraoui (blessure), Heracles moest het dan weer zien te rooien zonder de geschorste Justin Hoogma.

Op het volgepakte erf in Almelo zag het publiek, genietend van een lentezonnetje, hoe hun ploeg Heerenveen bij de strot greep in de openingsfase. Toch viel de goal aan de andere kant, met dank aan een vrijgevige Sven Sonnenberg. De verdediger raakte de bal hopeloos, Ché Nunnely profiteerde. Heerenveen bleef de kansen krijgen in de eerste helft, maar deed er weinig mee. Aan de overkant had Sonnenberg zijn fout kunnen compenseren, maar de Duitser trof de lat.

In de tweede helft nam Heerenveen ook de overhand in het veldspel, waar Heracles in de eerste helft nog aardig meevoetbalde. Achtereenvolgens Pelle van Amersfoort, Brouwers en Brouwers' vervanger Espen van Ee verzuimden de marge zo aangenaam te maken als de meteorologische omstandigheden. Van de Heraclieden, van wie je na een topweek meer had verwacht, werd behoudens een geblokt schot van Ajdin Hrustic niks vernomen.

Een kwartier voor tijd schrok het ingedommelde publiek wakker door een goal van Mohamed Sankoh, maar daar ging een streep door vanwege buitenspel. Even later was daar eindelijk dé man in vorm in Almelo. Jizz Hornkamp kreeg een gigantische kans na een magistraal passje van Sankoh. De spits schoot zulke ballen er de voorbij weken met zijn ogen dicht in, nu richtte hij heel ver naast. Zo'n middag was het, verzuchtte het publiek. Zeker toen Van Amersfoort in de slotfase raak kopte: 0-2.

De Friezen namen de punten mee naar huis en hebben zo nog een sprankje hoop op plek negen en de play-offs, al belooft de volgende wedstrijd tegen PSV een zware te worden. Heracles heeft nog een flinke afstand tot de degradatiezone, maar treft met PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Excelsior wel nog drie ploegen die daar in de buurt staan.

Heracles Almelo Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
sc Heerenveen
31
10
6
15
50-64
-14
36
11
PEC Zwolle
31
9
8
14
43-59
-16
35
12
Fortuna Sittard
31
9
8
14
36-55
-19
35
13
Almere City FC
31
7
12
12
31-51
-20
33
14
Heracles Almelo
31
9
5
17
41-65
-24
32
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.