Haller reageert: 'Voel me slecht voor degene die de fout heeft gemaakt'

Reacties

Sébastien Haller baalt als een stekker dat hij Ajax dit seizoen niet kan helpen in de Europa League. De spits maakt in een eerste reactie echter duidelijk dat hij totaal niet rancuneus is.

Haller reageert: 'Voel me slecht voor degene die de fout heeft gemaakt'
© Pro Shots

Donderdag werd duidelijk dat Haller, met een transfersom van 22,5 miljoen euro de recordaankoop van Ajax, door een administratieve fout niet op de spelerslijst voor de Europa League was opgenomen. De Amsterdammers probeerden de blunder nog recht te zetten, maar de UEFA was onverbiddelijk. Vrijdagochtend kwam naar buiten dat Haller definitief niet mee mag doen.

'Ik was natuurlijk heel verrast en boos toen ik erachter kwam dat ik mijn teamgenoten niet kon helpen in de Europa League', laat Haller weten aan enkele media, waaronder VI. 'Iedereen kan een fout maken en daar betaal ik vandaag de prijs voor. Maar dit is het leven, we kunnen er niets aan doen en moeten gewoon vooruit blijven gaan. We hebben erover gesproken en de fout geaccepteerd. Ik blijf positief en hoop dat het team me niet nodig heeft om tot de finale te kunnen doorstoten.'

'Ik ben totaal niet rancuneus', benadrukt Haller. 'Ik voel me zelfs een beetje slecht voor degene die de fout heeft gemaakt.' Ajax-coach Erik ten Hag liet donderdag weten dat Haller wel degelijk op de lijst stond, maar dat er een fout was gemaakt met een vinkje aan- of uitzetten. Oussama Idrissi, de andere winterse versterking van Ajax, werd wél op de juiste manier ingeschreven.

Ajax neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen Lille, de koploper van Frankrijk. De Amsterdammers beginnen op 18 februari tegen Lille en gaan een week later naar het Stade Pierre-Mauroy voor de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.