Hake baalt van Twente: 'Speelden met schijt in de broek'

René Hake begrijpt maar weinig van het optreden van zijn ploeg in het uitduel met PEC Zwolle (2-0). Volgens de coach van Twente speelde zijn ploeg te laf.

In Zwolle ging ook het derde duel van Twente in de Eredivisie verloren. Na nederlagen tegen Feyenoord en VVV-Venlo (twee keer 2-1) bleek nu PEC te sterk. En volgens Hake had Twente daar zelf een rol in gespeeld, vertelde hij bij FOX Sports. 'De eerste twintig minuten bleven we compact, dwongen we PEC tot fouten en kwamen we er gevaarlijk uit. Toen kregen we ook de twee grootste kansen met Assaidi. We hadden volgens mij ook nog een strafschop moeten krijgen.'

Maar wat Hake in het vervolg van de eerste helft zag kon hem absoluut niet bekoren. 'Dat was het meest dramatische deel van onze kant. We stonden met zes man in de laatste lijn, werden steeds verder teruggedrongen en kregen geen druk meer op PEC. Ze konden daardoor alles doen wat ze wilden, terwijl ik had aangegeven juist lef te tonen. Dat hadden we dus niet. Dat heb ik de ploeg ook verweten in de rust. Er was niks aan de hand, maar het lef ontbrak. Of ik boos was in de rust? Tuurlijk. We voetbalden met schijt in de broek. Na rust hadden we de 1-1 verdiend, maar werd de wedstrijd met een strafschop beslist. Het zal beter moeten.'

Ook Oussama Assaidi erkende dat het bij Twente snel anders zal moeten. 'Ik had met de trainer afgesproken maar een helft te spelen. Achteraf was het beter geweest om dat in de tweede helft te doen, want toen waren de ruimtes groter. In de eerste helft renden we alleen maar achter hen aan en dat is klote. Zwolle heeft uiteindelijk verdiend gewonnen vandaag. Het moet bij ons heel snel beter. Ik hoop dat er wat bij komt. En anders zullen we dat met deze spelersgroep moeten doen.'

Ook Assaidi meende dat hij een strafschop had moeten krijgen toen Dirk Marcellis hem onderuit trok. 'Jazeker, hij pakt me bij mijn hand', zo besloot de aanvaller.