PEC Zwolle deelt armzalig Twente volgende dreun uit en is koploper

Reacties

PEC Zwolle heeft FC Twente zaterdagavond de volgende dreun uitgedeeld. De thuisploeg was veel sterker dan de Tukkers en was met een 2-0 zege nog coulant.

PEC Zwolle deelt armzalig Twente volgende dreun uit en is koploper

Twente deed deze zomer kwalitatief een flink jasje uit. Met Enes Ünal, Bersant Celina, Yaw Yeboah, Mateusz Klich en Kamhelo Mokotjo vertrokken er vijf basisspelers, daar kwam vrijdag ook nog het vertrek van Joachim Andersen bij. Trainer René Hake heeft daarom de zware taak om een team te smeden van zijn sterk veranderde selectie.

Dat gaat dit seizoen nog maar moeizaam bij Twente. Waar de verliespartij bij de seizoensouverture in De Kuip wellicht was ingecalculeerd, kwam de thuisnederlaag tegen VVV-Venlo van vorige week wel keihard aan. Zaterdagavond kreeg de ploeg van Hake in Zwolle kans op revanche, maar het was de thuisploeg die vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uitdeelde.

De dominantie van PEC werd na ruim een half uur ook zichtbaar in de score. Youness Mokhtar, tussen 2013 en 2015 onder contract in Enschede, combineerde met Bram van Polen en schoot wonderschoon raak. De linksbuiten kwam naar binnen en legde de bal vanaf de punt van het strafschopgebied met veel gevoel in de verre hoek. Eerder was Younes Namli met een bal op de lat ook al dicht bij een doelpunt voor de gastheren.

Hake bracht zomeraanwinsten Michael Liendl en Isaac Buckley-Ricketts in de ploeg voor Jelle van der Heyden en Oussama Assaidi voor de tweede helft. Daarin hadden de bezoekers iets meer in de melk te brokkelen, zo had Tom Boere na een kwartier een behoorlijke mogelijkheid om zijn tweede treffer in Twentse dienst te maken. De aanvaller, die na zijn rol als linksbuiten vorige week nu gewoon in de spits stond, kapte Philippe Sandler goed uit, maar schoot vervolgens ruim over.

Dejan Trajkovski is te laat en gaat in de fout tegen Kinsley Ehizibue.
Dejan Trajkovski is te laat en gaat in de fout tegen Kinsley Ehizibue.

Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe voor Twente. Kingsley Ehizibue kwam goed door aan de rechterkant en Dejan Trajkovski kwam te laat met zijn sliding. Scheidsrechter Ed Janssen kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Bram van Polen faalde niet en deelde de Tukkers de knock-out uit: 2-0. In de slotfase veerde het publiek in Zwolle nog eenmaal op voor de rentree van Rick Dekker. De voormalig Feyenoorder maakte zijn eerste minuten sinds mei 2016, toen hij zijn kruisband afscheurde.

PEC Zwolle, dat eerder won van Roda JC en gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam, staat door die zege in ieder geval voor even bovenaan. Twente blijft ook na drie duels met lege handen en staat op een gedeelde laatste plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.