Guardiola vergelijkt Foden en De Bruyne met Xavi en Iniesta: 'Waarom niet?'

Reacties

Net nu Kevin De Bruyne weer fit is, maakte Phil Foden zondag indruk in het FA Cup-duel met Huddersfield Town (5-0). Het lijkt Manchester City-manager Pep Guardiola voor een dilemma te plaatsen, maar volgens de Spaanse tacticus kunnen de twee aanvallende middenvelders ook heel goed samen spelen. De voormalig trainer van Barcelona vergeleek hen met Xavi en Andrés Iniesta.

Guardiola vergelijkt Foden en De Bruyne met Xavi en Iniesta: 'Waarom niet?'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 0
Huddersfield Town
Huddersfield Town

De Bruyne speelde zondag ruim een half uur mee en gaf in zijn eerste duel sinds augustus direct een assist op landgenoot Jeremy Doku. Enkele minuten daarvoor had Foden zijn tweede goal van de middag gemaakt. De Engelse technicus had de laatste weken steevast een basisplaats op het middenveld, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen nu De Bruyne eindelijk terug is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guardiola ziet dat anders. 'Ik ben altijd een fan geweest van talent, waarom kan talent niet samenspelen? Ik heb er geen argument voor. Toen ik trainer werd bij Barcelona, zeiden mensen dat Xavi, Iniesta en Busquets niet met elkaar konden samenspelen. Waarom niet? Als ze goed, intelligent en slim zijn, passen ze zich aan. We associëren talent met niet lopen of niet verdedigen, maar dat klopt niet.'

Maar natuurlijk is het in sommige wedstrijden wel lastig om met twee echte nummers 10 op het middenveld te spelen, erkende Guardiola. 'Daar moeten we over nadenken, omdat het allebei spelers zijn van wie we fysiek niet te veel kunnen vragen als we langere periodes moeten verdedigen. Maar het is heel belangrijk om op de centrale posities veel talent te hebben', benadrukte de Spanjaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Foden maakte na afloop in gesprek met de BBC duidelijk dat hij het liefst centraal op het middenveld speelt. De 23-jarige Engelsman stond onder Guardiola ook al regelmatig op de flanken. 'Ik geniet op dit moment van hoe ik voetbal, ik speel graag tussen de linies. Ik moet het team gewoon blijven helpen met goals en assists en beslissend blijven. Dat probeer ik elke wedstrijd te doen.'

De rentree van De Bruyne stelt Guardiola nu voor een luxeprobleem, maar de 52-jarige trainer is blij dat Belgische spelmaker net als Doku weer fit is en dat ook Erling Haaland en John Stones eraan komen. 'Wat ik wil is dat we in de tweede seizoenshelft iedereen fit hebben. Ik wil Erling, Kevin, Jeremy en John terug. Als zij terug zijn, hebben we een team dat tot het einde in alle competities kan meedoen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.