Man City maakt er vijf, fans juichen het hardst om De Bruyne

Manchester City heeft zondagmiddag op zijn dooie gemak de vierde ronde van de FA Cup bereikt. Ondanks vijf prima doelpunten tegen Huddersfield Town, was voor de fans in het Etihad Stadium toch echt de rentree van Kevin De Bruyne het hoogtepunt.

Manchester City
5 - 0
Huddersfield Town

De Belg maakte in de tweede helft van de bekerwedstrijd zijn opwachting en speelde zo voor het eerst sinds 11 augustus een officiële wedstrijd voor Man City. De Bruyne lag er maanden uit met een hamstringblessure. Toen hij inviel, stond Man City op een 2-0 voorsprong. Phil Foden had de wedstrijd opengebroken, Julián Álvarez verdubbelde nog voor rust de marge.

Met De Bruyne in het veld scoorde Man City nog driemaal, uiteraard was de smaakmaker van Man City betrokken bij een doelpunt. Bij de 5-0 legde hij vanaf de achterlijn terug op de eveneens van een blessure teruggekeerde Jérémy Doku, die zijn comeback bekroonde met een goal. Daarvoor hadden Oscar Bobb (via verdediger Ben Jackson) en Foden de wedstrijd al beslist.

Zo gaat Man City simpel door in het Engelse bekertoernooi, clubs als Tottenham Hotspur, Newcastle United, Brighton & Hove Albion en Chelsea plaatsten zich eerder al voor de vierde ronde. Arsenal en Liverpool spelen zondag nog tegen elkaar, Erik ten Hag komt met Manchester United op de maandag in actie tegen Wigan Athletic.