Gretige Robben ziet na wissel Lewandowski hoofdrol pakken

Bayern München heeft zaterdag met dank aan Robert Lewandowski het stugge Werder Bremen op eigen veld verslagen (0-2). Arjen Robben liet in het uur dat hem geboden was zien klaar te zijn voor Oranje.

Met het oog op de aankomende interland tegen Frankrijk (31 augustus) was er extra aandacht voor Robben. Vanwege mogelijke naweeën van een kuitblessure werd zijn optreden tegen Werder Bremen vanuit Nederland met argusogen bekeken. Zijn eerste basisplaats van het seizoen na twee invalbeurten was een eerste positief signaal voor bondscoach Dick Advocaat.

Het tweede goede teken was het spel van Robben. De aanvaller maakte in het Weser Stadion een geïnspireerde indruk. In de 37ste minuut tekende hij voor de grootste kans voor Bayern voor rust. Na een voorzet van Franck Ribéry ging zijn kopbal rakelings langs de voor Werder goede kant van de paal. Enkele minuten later stond hij aan de basis van een mooie kans voor Ribéry.

De inspanningen van Robben ten spijt, Bayern had moeite Werder te kraken. In de eerste helft leverde het Beierse overwicht weliswaar enkele kansen op, maar bleef de gewenste treffer achterwege. Bovendien liet Werder zien in de counter ook gevaar te kunnen stichten.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Bayern zocht geduldig maar zonder veel dreiging naar een gaatje in de muur van Bremen, dat op z'n beurt enkele keren verzuimde in de tegenaanval de gasten in verlegenheid te brengen. Het duurde tot de 71ste minuut voor de omsingeling van de Werder-defensie resultaat had.

Met een schitterende bal achter het standbeen brak Lewandowski de ban. Dat deed de Pool op aangeven van Kingsley Coman, die zeven minuten eerder Robben had vervangen. Drie minuten na de 0-1 deelde Lewandowski de genadeklap uit. De goalgetter, dit seizoen in alle officiële Bayern-duels al trefzeker, speelde zich met een actie vrij om vervolgens de bal door de benen van keeper Jiri Pavlenka in het Werder-doel te schieten.

Dankzij de Poolse productie kreeg de succesreeks van Robben tegen Werder een vervolg. De Oranje-international had immers de zeven voorgaande duels met Werder gewonnen. Bayern heeft door de zege in Bremen ook zijn tweede duel van het huidige Bundesliga-seizoen gewonnen. Voor Advocaat zal ongetwijfeld het optreden van Robben het grootste winstpunt zijn.