Robben neemt schrik over blessure weg

Reacties

Dat Arjen Robben zaterdag tijdens de training van Bayern München al na een half uur naar binnen ging, betekent niet dat de Oranje-international kampt met een nieuwe blessure. Dat vertelde de aanvaller aan de NOS.

Robben neemt schrik over blessure weg

Robben deed vrijdag een half uur mee in het eerste competitieduel van Der Rekordmeister, Bayer Leverkusen werd met 3-1 verslagen. Eerder had hij ook in het bekertoernooi al 27 minuten meegedaan tegen Chemnitzer FC (5-0 zege).

Voor de Oranje-aanvoerder staat de teller pas op twee officiële duels omdat een in de vakantie opgelopen kuitblessure zijn voorbereiding danig in de war schopte. Zaterdag volgde de vrees voor een nieuwe blessure, toen hij na een half uur met bovenbeenklachten naar binnen ging. 'We waren veel aan het schieten geweest en op een gegeven moment was het genoeg', stelde Robben over de klachten aan zijn linkerbeen. Daarbij liet hij optekenen dat het allemaal uit voorzorg was geweest.

De fitheid van Robben zal ook bij bondscoach Dick Advocaat hoog op de agenda staan aangezien Oranje al snel cruciale duels met Frankrijk en Bulgarije wacht. Wat dat betreft zat de in de zomer bij een potje tennis opgelopen kuitkwetsuur Robben flink in de weg. Spijt over de manier waarop hij de blessure opliep, heeft hij niet. 'Nee, want je moet ook leven. Als het niet daar gebeurt, dan gebeurt het misschien wel op de eerste training.'

Als Robben fit blijft, zal hij normaal gesproken spelen tegen Frankrijk. Robben weet hoe zwaar de opgave in dat cruciale WK-kwalificatieduel is voor Oranje. 'We hebben zeker een kans, maar we moeten wel realistisch zijn. We spelen tegen een geweldige ploeg. Zij kunnen wel drie ploegen opstellen als ze willen. Nee, wij kunnen dat niet', vervolgde Robben desgevraagd.

Tot slot kreeg Robben vragen over het doemscenario. Zit zijn interlandloopbaan erop als Oranje naast een WK-ticket grijpt? Robben hield de boot af. 'Zover wil ik nog niet kijken en daar wil ik ook nog geen beslissing over nemen. En misschien doe ik het dan wel juist niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.