Gouden duo 'Lautaku' laat Inter weer dromen van de titel

Reacties

Coach Antonio Conte zat afgelopen weekend handenwrijvend op de bank toen Internazionale het uitduel met Sassuolo won (3-4). Spitsen Romelu Lukaku en Lautaro Martínez vonden elkaar blindelings, scoorden beiden twee keer en inspireerden daarmee Italiaanse media. Zij weten het zeker: het gouden spitsenkoppel 'Lautaku' is geboren.

Gouden duo 'Lautaku' laat Inter weer dromen van de titel
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 2
Parma
Parma

Internazionale en Lukaku vlogen dit seizoen uit de startblokken in de Serie A. Na vier wedstrijden stond de Belgische recordaankoop van de Nerazzurri op drie goals. Daarmee maakte hij meteen grote indruk na zijn overstap van Manchester United naar Milaan. Ook Martínez, Lukaku's partner in de tweemansaanval van coach Antonio Conte, was geïmponeerd. 'Hij past zich razendsnel aan en past nu al perfect in het team en de stijl van spelen. Hij is een spits met ongelooflijke kwaliteiten. Hij is enorm sterk, ik was verrast door zijn imposante statuur', aldus Martínez, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Inter. 

Dat complimenten als sneeuw voor de zon verdwijnen bij een wat mindere periode bleek snel. Toen Lukaku tegen Lazio, Sampdoria én Juventus geen goals maakte en Internazionale door de nederlaag tegen Juventus de koppositie kwijtraakte, nam de kritiek op de Belg én zijn fysieke gesteldheid toe. Nota bene de naar Paris Saint-Germain vertrokken Mauro Icardi nam het voor Lukaku op. 'Hij is goed begonnen en scoorde direct. Daarna had hij fysiek wat problemen en kwam de gebruikelijke kritiek. Maar het is niet makkelijk om in Italië te spelen. Hij gaat zich goed aanpassen en zal nog vaak scoren.'

© Pro Shots

Afgelopen weekend bewees Lukaku de voorspellende gave van zijn voorganger. Op bezoek bij Sassuolo was Lukaku twee keer trefzeker en hielp zijn ploeg daarmee aan een 3-4 zege. Het was voor Internazionale de zevende overwinning van het Serie A-seizoen, dat pas acht wedstrijden onderweg is. Alleen van Juventus werd nog verloren en met één punt achterstand op de Oude Dame wacht zaterdag het uitduel met Parma.

Voor dat duel zullen de ogen niet alleen gericht zijn op Lukaku, maar ook zeker op zijn partner in crime, Martínez. Net als Lukaku was de Argentijn twee keer trefzeker tegen Sassuolo en zelfs bij de strafschoppen wisselden beide mannen elkaar af. Waar Lukaku bij een 1-3 stand vanaf de stip zijn hattrick had kunnen completeren, liet hij de strafschop nemen door zijn Argentijnse kompaan. 'Lukaku is een echte teamspeler. De media bekritiseren hem veel te snel. Ik kijk naar zijn volledige spel, niet alleen naar zijn cijfers', nam Inter-coach Conte het op voor de gulle Belg, die volgens Conte een groot voorbeeld voor Martínez moet zijn: 'Net als Romelu moet Lautaro hard blijven werken. Hij heeft nog genoeg punten om aan te werken, maar hij heeft een immens potentieel.'

Groeiende band
Lukaku (vijf goals in de Serie A) en Martínez (vier goals in de Serie A) vinden elkaar steeds beter en namen gezamenlijk de helft van de Inter-productie voor hun rekening. De langdurige afwezigheid van de opgeleefde Alexis Sánchez, die onlangs geopereerd werd aan zijn enkel, lijkt door het uitblinkende duo slechts als een kleine domper te kunnen worden beschouwd. 'Dag na dag groeit onze band en dat is heel belangrijk voor Internazionale', zei Martínez zelf over zijn samenwerking.

© Pro Shots

Apart van elkaar zijn Lukaku en Martínez levensgevaarlijk, maar combineer de twee en je hebt een spitsenduo waarin het complete pakket van aanvallende kwaliteiten gebundeld is: de kracht en koelbloedigheid van Lukaku, de snelheid, techniek en agressie van de Argentijn. Als Lukaku een keer niet levert, zoals midweeks in de Champions League tegen Borussia Dortmund, is het Martínez die boven komt drijven. De Argentijn, die ook een strafschop miste, hielp Inter met een goal aan een 2-0 zege op Borussia Dortmund.

Zaterdag in eigen huis tegen Parma zal ook Lukaku zich weer willen laten gelden en een dikke streep willen zetten onder het potentieel van het spitsenduo dat in Italië al liefkozend Lautaku wordt genoemd. Om ook daadwerkelijk als gouden spitsenduo te worden bestempeld, moeten ze de Nerazzurri voor het eerst sinds 2009/10, toen Diego Milito (22 goals) en Samuel Eto'o (12 goals) het gouden spitsenduo vormden, weer aan de Italiaanse titel helpen.

Het programma in speelronde 9 van de Serie A:


Vr 25 okt. 2019

Za 26 okt. 2019

Zo 27 okt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.