Barça op rozen na historische goal Messi, hoofdrol De Vrij

Barcelona heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in Groep F van de Champions League. De Spaanse topclub won, weliswaar moeizaam, van Slavia Praag en zag nummer twee Borussia Dortmund verliezen in Milaan.

Slavia Praag
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Lionel Messi bezorgde Barcelona, waar Frenkie de Jong weer als aanvallende middenvelder speelde, een droomstart door al na drie minuten te scoren. De Argentijn onderschepte de bal zelf, vond Arthur en kreeg de bal weer terug van de Braziliaan. Met een handige voetbeweging liet Messi doelman Ondrej Kolar kansloos: 0-1. Daarmee werd Messi de eerste speler ooit die vijftien seizoenen op rij gescoord heeft in de Champions League.

De snelle goal van Messi leek de aanzet tot een monsterzege, maar Barcelona ging juist steeds minder spelen. Slavia Praag gaf zo nu en dan een kans weg, maar bleef eigenlijk vrij eenvoudig op de been en kwam vijf minuten na rust zelfs op 1-1. Jan Boril punterde raak nadat de Tsjechen de defensie van Barcelona fraai uit elkaar gespeeld hadden.

Het antwoord van Barcelona liet slechts zeven minuten op zich wachten. Messi slingerde een vrije trap voor het doel, die bij de tweede paal door Luis Suárez werd teruggelegd. Peter Olayinka werkte de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel: 1-2. Dat doelpunt was voor Barcelona - dat in de slotfase enkele enorme kansen op een derde goal liet liggen - voldoende voor de drie punten, waardoor de Catalanen in de stand een gaatje geslagen hebben met achtervolgers Dortmund en Inter. Slavia, waar Mick van Buren nog inviel, staat op één punt.

Internazionale
2 - 0
Borussia Dortmund

Met Stefan de Vrij in de basis had Internazionale een duidelijke opdracht tegen Borussia Dortmund: winnen. De Italianen stonden na twee duels pas op één punt en moesten de winst pakken om uitzicht op overwintering te houden. Het was De Vrij die een hoofdrol speelde in de overwinning. In de 22ste minuut zette de Nederlander met een prachtige pass Lautaro Martínez vrij voor het doel. De Argentijn werkte de bal feilloos binnen: 1-0.

Dortmund had smaakmaker Jadon Sancho terug na een disciplinaire schorsing, maar de Engelsman slaagde er nauwelijks in zich te onderscheiden. De Vrij was de uitblinker aan de kant van Inter en leidde de Milanese defensie zeer overtuigend. Inter dacht na een overtreding van Mats Hummels in de slotfase zelfs op 2-0 te komen, maar Martínez zag zijn inzet vanaf de penaltystip gestopt worden door doelman Roman Bürki.

De misser van Martínez kwam Inter niet duur te staan, want een paar minuten later was het alsnog raak. Terwijl Dortmund vol op de aanval speelde, kwam er veel ruimte voor de thuisploeg en daar profiteerde Antonio Candreva van. Hij counterde richting het doel van Bürki en schoot oog in oog met de keeper raak: 2-0. Daardoor hebben de Italianen nu net als Dortmund vier punten na drie duels en ligt alles weer open in de groep.