Higuaín bevrijdt Juventus en helpt De Ligt in zinderende Italiaanse klassieker

Reacties

Juventus heeft de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. Matthijs de Ligt had een ongelukkige hoofdrol bij de goal van Internazionale, maar door de winnende treffer van Gonzalo Higuaín leidde die fout niet tot puntenverlies.

Higuaín bevrijdt Juventus en helpt De Ligt in zinderende Italiaanse klassieker
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Juventus
Juventus

Al voordat Internazionale - Juventus was begonnen, werd het vuurtje in aanloop naar de derbytopper in de Serie A flink aangewakkerd. Nota bene in de week voor de Derby d'Italia diende Juventus voor de dertigste keer het verzoek in om de landstitel uit het seizoen 2005/06 van Internazionale af te laten nemen. De club vindt nog altijd dat die titel, die Juventus kwijtraakte door een grootschalig omkoopschandaal, aan Juventus zelf toebehoort. Daarnaast zorgden ook de stand op de ranglijst (Inter eerste, Juventus tweede) én het feit dat voormalig Juventus-coach Antonio Conte tegenwoordig op de bank bij de Nerazzurri zit voor een extra lading op de Italiaanse klassieker.

Inter, dat de eerste zes wedstrijden allemaal won, verdedigde een voorsprong van twee punten op Juventus, dat één keer gelijkspeelde. Het was tevens een duel tussen twee Nederlandse verdedigers. Stefan de Vrij stond in de basis bij Inter, De Ligt bij Juventus. Laatstgenoemde had als eerste reden tot juichen. Juventus begon namelijk stormachtig aan de 173ste klassieker en dat leverde al binnen vier minuten de eerste goal op. Milan Skriniar gaf Paulo Dybala teveel ruimte en de Argentijn profiteerde met een verwoestende uithaal: 0-1.

Handsbal
De Oude Dame liet er vervolgens geen gras over groeien en wilde de koploper meteen op de pijnbank leggen. Het was dan ook aan de lat te danken dat Juventus niet binnen acht minuten al op een 0-2 voorsprong stond. Cristiano Ronaldo trof de lat met een geweldige kanonskogel. Daarna kroop ook de thuisploeg uit zijn schulp en zocht de formatie van Conte de aanval. Met dank aan een onfortuinlijke De Ligt kreeg Inter zelfs een gouden kans op de gelijkmaker. Met een merkwaardige actie sloeg de Nederlandse verdediger de bal met de arm tegen de arm van Lautaro Martínez aan. De arbiter zag dat het De Ligt was die als eerste hands maakte en legde de bal op de stip. Martínez zelf maakte dankbaar gebruik van dat cadeautje van de voormalig Ajax-captain: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus was vervolgens heel even de kluts kwijt en nadat De Ligt gepoort werd door Romelu Lukaku was het wederom Martínez die profiteerde van een slippertje van Leonardo Bonucci. Na een krachtig schot vond hij echter Juventus-doelman Wojciech Szczesny op zijn pad. Een voorsprong bleef daarmee uit voor de Milanezen, die daarna moesten toezien hoe Ronaldo wél trefzeker was. De Portugees schoot op aangeven van Dybala de 1-2 binnen, maar nadat hij op zijn kenmerkende manier het feestje had gevierd, zag hij hoe de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog stak. Dybala stond nipt buitenspel en het bleef dus 1-1.

Nadat spelers van beide ploegen elkaar na het rustsignaal bij het betreden van de catacomben op het nodige duw- en trekwerk trakteerden, begon de tweede helft minder stormachtig dan de eerste. Dybala kreeg al snel een kans uit een lastige hoek, maar verder was het vooral wachten op de grote kansen in een meeslepend gevecht waarin De Vrij en doelman Samir Handanovic indruk maakten aan Inter-zijde, terwijl De Ligt en Bonucci aan de andere kant hun handen vol hadden aan Martínez en Lukaku.

Winnende goal
De Ligt haalde twintig minuten voor tijd opgelucht adem toen Matías Vecino een schot op doel loste. De Nederlander veranderde de bal nog van richting, maar zag hoe de bal nipt langs de voor hem goede kant van de paal ging. Het bleef daardoor 1-1, iets wat lange tijd het geval bleef. Tót de tachtigste minuut. Higuaín was na ruim een uur binnen de lijnen gekomen en had ruim een kwartier nodig om na een steekbal van Rodrigo Bentancur de 1-2 binnen te werken.

Internazionale probeerde nog wel iets van een slotoffensief op touw te zetten, maar Szczesny hield zijn doel schoon. Juventus wipt daardoor over Inter heen op de ranglijst en neemt de eerste plek over van Conte en consorten. 

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.