Stoppen slaan door bij AS Roma: 'In Engeland lachen ze ons uit'

Reacties

De woede bij AS Roma is enorm na het gelijkspel tegen Cagliari zondagmiddag. De Romeinen dachten via Nikola Kalinic in de extra tijd alsnog te winnen, maar de treffer van de Kroaat werd afgekeurd. Daarna sloegen de stoppen door.

Stoppen slaan door bij AS Roma: 'In Engeland lachen ze ons uit'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Cagliari
Cagliari

Roma, waar Justin Kluivert weer in de basis stond, had de nodige moeite met Cagliari. De bezoekers namen de leiding via een strafschop van João Pedro, maar in de 31ste minuut werd het 1-1 via een eigen doelpunt van Luca Ceppitelli. Roma-trainer Paulo Fonseca bracht Kalinic binnen de lijnen om een winnende treffer te forceren en dat lukte in de absolute slotfase. De spits werkte de bal over de doellijn, maar duwde daarbij verdediger Luca Pisacane tegen doelman Robin Olsen aan (zie video onder). Arbiter Davide Massa keurde de treffer daarom af.

Fonseca reageerde furieus en werd weggestuurd met een rode kaart, net als één van de wisselspelers. Ook technisch directeur Gianluca Petrarchi was woedend. 'We zijn heel boos, want we worden nu al weken benadeeld en we snappen niet waarom', reageert hij tegenover Sky Italia. 'De scheidsrechter had vanaf het begin een vervelende houding naar ons toe, hij was telkens onrust aan het stoken in een rustige wedstrijd.'

'Die afgekeurde goal is belachelijk, echt belachelijk. Dit soort duels zie je zo vaak in het strafschopgebied. Honderden keren in iedere wedstrijd. Je kunt daar niet een doelpunt voor afkeuren. Er was contact, maar het was geen duw. Voetbal is een contactsport, het is geen balletles voor kleine meisjes. Het is een mannenspel en daar hoort contact bij. Kalinic was gewoon sterker. Als je deze beelden in Engeland laat zien, lachen ze ons uit. Het is beschamend', mopperde Petrarchi.

'Het is gewoon absurd. Als je dit soort goals gaat afkeuren, kun je net zo goed stoppen met voetbal. De scheidsrechter ging de beelden niet eens terugkijken om te checken of hij geen fout gemaakt had. Dat is een fout en heeft een valse uitslag opgeleverd.' Voorzitter Jim Pallotta liet zich overigens ook gaan op Twitter: 'Ik ben het spuugbeu. We hebben een wedstrijd tegen de scheidsrechter gespeeld.'

Door de remise tegen Cagliari blijft Roma steken op de vijfde plaats. Koploper Internazionale heeft zes punten meer en kan bij een goed resultaat tegen Juventus zondagavond verder uitlopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
7
Napoli
38
18
8
12
61-50
+11
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.