Lukaku snoert criticasters de mond en mag De Vrij bedanken

Internazionale is zondagmiddag in het spoor gebleven van Juventus. Romelu Lukaku rekende in het uitduel met Sassuolo af met de criticasters door net als Lautaro Martínez twee keer te scoren, waarvan één keer op aangeven van Stefan de Vrij. Ondanks de doelpunten van het koningskoppel-in-wording moest Inter nog aan de bak in de slotfase om de overwinning over de streep te trekken.

Sassuolo
Sassuolo
3 - 4
Internazionale

Lukaku scoorde vorige week voor België nog twee keer tegen San Marino, waarmee de topscorer aller tijden al op 51 treffers voor zijn land staat, maar stond namens Inter al droog sinds 21 september. Na zijn veelbelovende start met drie goals in de eerste vier Serie A-duels kwam de eerste kritiek op de Belgische spits dan ook al los, nadat hij bijvoorbeeld geen potten had kunnen breken in de verloren topper tegen Juventus.

Er waren bijvoorbeeld al weer verhalen over het gewicht van Lukaku, van wie in zijn periode bij Manchester United al eens werd gezegd dat hij veel te zwaar zou zijn. Zijn voorganger Mauro Icardi nam het voor hem op. 'Hij is goed begonnen en scoorde direct. Daarna had hij fysiek wat problemen en kwam de gebruikelijke kritiek. Maar het is niet makkelijk om in Italië te spelen. Hij gaat zich goed aanpassen en zal nog vaak scoren.'

De eerste helft werd even onderbroken doordat een parachutist - naar eigen zeggen per ongeluk - op het veld landde.

De voorspelling die de naar Paris Saint-Germain vertrokken Icardi deze week deed, kwam zondag meteen al uit. Lukaku maakte op bezoek bij Sassuolo zijn vierde en vijfde treffer van het seizoen en zette Inter daarmee al voor rust op het spoor van de overwinning. Na een prima inspeelpass van nota bene De Vrij zette hij in de 38ste minuut de 1-2 op het scorebord. Vlak voor rust benutte de Belgische spits een penalty.

Bij dat moment mocht Lukaku juist een bedankje sturen naar Lautaro Martínez. De Argentijnse international fungeerde bij afwezigheid van de langdurig geblesseerde Alexis Sánchez als aanvalspartner van de Belg en was bij vlagen ongrijpbaar, zo ook toen hij vlak voor rust werd neergehaald door Marlon en Alfred Duncan. In de tweede minuut had Martínez al de score geopend toen hij de bal loepzuiver in de verre hoek plaatste.

Sassuolo deed toen nog wat terug via Domenico Berardi, die met een knap diagonaal schot na een kwartier voor de gelijkmaker zorgde tegen de club die hij een warm hart toedraagt. Daarna bleek Inter echter lang te machtig voor de thuisclub, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds het overlijden van eigenaar Giorgio Squinzi. Martínez zorgde in de 71ste minuut voor de 2-4 uit een penalty na een overtreding op Nicolò Barella.

In de slotfase werd het zowaar nog spannend toen eerst Filip Djuricic (ex-SC Heerenveen) en vervolgens de collega-invaller Jeremie Boga nog raak schoten, maar Inter hield stand. De ploeg van Antonio Conte boekte zo de zevende competitiezege van het seizoen en pakte de draad weer op na de 2-1 nederlaag van voor de interlandperiode tegen Juventus. In de stand bedraagt het verschil tussen beide rivalen nu weer één punt.