Weggejaagde Icardi neemt het op voor Lukaku

Reacties

Mauro Icardi is niet zo verbitterd over zijn vertrek bij Internazionale als werd gedacht. De door Antonio Conte verdreven spits steunt zijn opvolger Romelu Lukaku.

Weggejaagde Icardi neemt het op voor Lukaku
© Pro Shots

Icardi heeft een bewogen tijd achter de rug in Milaan. Hij moest in februari zijn aanvoerdersband inleveren bij Inter en daarna ging het van rel naar rel. Toen Conte na afloop van vorig seizoen werd gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer, werd al snel duidelijk dat de Argentijn moest vertrekken. De 26-jarige spits vertrok vlak voor de transferdeadline uiteindelijk op huurbasis naar Paris Saint-Germain. Onlangs leek hij de deur naar Inter nog definitief te sluiten met een paar vinnige opmerkingen. 'Ik besefte dat we bij Inter niets wonnen en dat het tijd werd om naar een winnende club te gaan. Bij PSG speel ik met allemaal sterren. Dat is wat ik wilde', zei hij onder meer in Franse media.

In een interview met La Gazzetta dello Sport is de huurling nu een stuk positiever over Inter. Icardi zegt nog altijd warme gevoelens te hebben voor de club waar hij al sinds 2013 onder contract staat. 'Ik wens Inter absoluut het beste in iedere competitie. Ik heb veel vrienden in Milaan en met Conte kan het een mooi jaar worden met het oog op de titelstrijd', aldus de goalgetter, die bij PSG een wisselvallige start heeft beleefd door een lichte blessure. Na vier optredens bij de Fransen staat hij op twee goals.

Romelu Lukaku heeft het bij Inter ook nog niet makkelijk. Het begin was veelbelovend met drie goals in de eerste vier Serie A-duels, maar op dat totaal staat hij drie speelronden later nog altijd. Zeker in de topper tegen Juventus speelde de Belg ongelukkig. Icardi over Lukaku: 'Volgens mij heeft Lukaku juist helemaal geen problemen. Hij is goed begonnen en scoorde direct. Daarna had hij fysiek wat problemen en daarna kwam de gebruikelijke kritiek. Maar het is niet makkelijk om in Italië te spelen. Hij gaat zich goed aanpassen en zal nog vaak scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.