Goedlachse Mourinho ziet de positieve kant van zijn schorsing

Reacties

José Mourinho is terug in Italië en klaar voor een nieuw seizoen bij AS Roma. Dat dit seizoen voor hem iets later van start gaat, vindt de coach helemaal niet zo erg.

Goedlachse Mourinho ziet de positieve kant van zijn schorsing
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho vierde zijn vakantie in zijn vaderland Portugal en keerde zaterdag terug in Rome, waar hij op het vliegveld werd opgewacht door meerdere journalisten. Zij vroegen de coach onder meer naar de schorsing die Mourinho heeft gekregen vanwege zijn kritiek scheidsrechter Daniele Chiffi na het competitieduel met Monza begin mei. 'Dit was de slechtste scheidsrechter die ik in mijn hele carrière ben tegengekomen', zei Mourinho na afloop (1-1).

Het kwam The Special One op een schorsing van tien dagen te staan. Hierdoor mag hij bij de eerste competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen, thuis tegen Salernitana en uit tegen Hellas Verona, niet op de bank zitten.

De goedlachse Mourinho zag daar ook wel weer een voordeel van in. 'Ze hebben me gevraagd om openlijk mijn excuses aan te bieden. Ik ben nu niet verrast door de schorsing, maar maak me er niet druk om. In plaats van bij twee hete wedstrijden in augustus op de bank te zitten, zal ik me op mijn gemak voelen in de airconditioning.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.