José Mourinho heeft volgende schorsing te pakken

Reacties

José Mourinho is ook in eigen land tegen een schorsing aangelopen. Eerder werd hij door de UEFA al geschorst voor zijn uitbarsting aan het adres van Anthony Taylor, maar ook een scheidsrechtersbelediging in eigen land kwam hem duur te staan.

José Mourinho heeft volgende schorsing te pakken
© Pro Shots
Monza
Monza
1 - 1
AS Roma
AS Roma

In de verloren finale van de Europa League van AS Roma misdroeg Mourinho zich tegenover de arbitrage. Zowel tijdens de wedstrijd als daarna liet hij zijn ongenoegen aan dienstdoende scheidsrechter Taylor blijken. De UEFA besloot hem voor vier wedstrijden te schorsen.

Daar komt een schorsing van tien dagen in eigen land bovenop. Daardoor mist de trainer de eerste wedstrijd in de Serie A van het nieuwe seizoen. The Special One is gestraft voor zijn uitlatingen over scheidsrechter Daniele Chiffi na het competitieduel met Monza begin mei. 'Dit was de slechtste scheidsrechter die ik in mijn hele carrière ben tegengekomen', zei Mourinho na afloop (1-1).

'Geloof me, ik heb met veel slechte scheidsrechters te maken gehad. Als ik het over scheidsrechters heb, is dat meestal omdat ze een directe invloed hebben op het spel. Nu is dat niet zo, maar hij is vreselijk, hij maakt met niemand een menselijke connectie, hij heeft geen empathie, hij geeft een rode kaart aan een speler die uitglijdt omdat hij uitgeput is in de 96ste minuut.' Voor deze uitspraken hebben AS Roma en Mourinho tevens beide een boete gekregen van vijftigduizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.