Mourinho sneert naar UEFA in brief: 'Die voorwaarden gelden niet meer

Reacties

José Mourinho maakte deel uit van het UEFA Football Board, maar dat is vanaf nu verleden tijd. De trainer van AS Roma heeft zich teruggetrokken.

Mourinho sneert naar UEFA in brief: 'Die voorwaarden gelden niet meer
© Pro Shots

Het besluit van Mourinho komt enkele dagen nadat de UEFA hem voor vier Europese wedstrijden schorste wegens zijn uitbarsting aan het adres van scheidsrechter Anthony Taylor, na de Europa League-finale tegen Sevilla. De UEFA en Mourinho worden geen vrienden meer, zo lijkt het.

'Ik dank u voor de uitnodiging om lid te worden van het UEFA-voetbalbestuur, maar het spijt me u te moeten meedelen dat ik met onmiddellijke ingang afstand zal doen van mijn betrokkenheid', aldus Mourinho in een brief. 'De voorwaarden waar ik zo sterk in geloofde toen ik toetrad, gelden niet meer en daardoor voel ik me verplicht om deze beslissing te nemen. Ik verzoek u vriendelijk om mijn beslissing mede te delen aan president Aleksander Ceferin.'

De UEFA Football Board is in het leven geroepen om trainers en (voormalig) spelers ruimte te geven voor het delen van hun ideeën over het verbeteren van het voetbal. Mourinho is regelmatig kritisch op de UEFA en trekt zich nu dus terug.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.