Goede bekende uit Frankrijk fluit return van Ajax tegen Juventus

Reacties

De UEFA heeft Clément Turpin aangewezen voor de return van komende dinsdag tussen Juventus en Ajax in de kwartfinale van de Champions League. De Franse scheidsrechter floot de Amsterdammers dit seizoen al twee keer eerder.

Goede bekende uit Frankrijk fluit return van Ajax tegen Juventus
Juventus
Juventus
1 - 2
Ajax
Ajax

Turpin had ook al de leiding over de thuisduels van Ajax met Dynamo Kiev en Bayern München. In augustus won de ploeg van Erik ten Hag onder toeziend oog van de Fransman met 3-1 in de play-offs van de Champions League. Bijna vier maanden later leverde het thuisduel met Bayern, waarin Maximilian Wöber en Thomas Müller met rood van het veld moesten, een punt op: 3-3.

Ajax bewaart ook minder goede herinneringen aan Turpin, want de eerste keer dat de 36-jarige arbiter uit Frankrijk een Europees duel van de Amsterdammers floot ging het faliekant mis tegen Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers wonnen in februari 2014 met 0-3 in de zestiende finale van de Europa League en schakelden Ajax uiteindelijk uit door ook thuis te winnen (3-1).

In Rotterdam is Turpin vooral bekend vanwege het thuisduel met AS Roma in de zestiende finale van het Europa League-seizoen 2014/15. Feyenoord verloor het chaotische duel met 2-1 en zag zowel Mitchell te Vrede als reservedoelman Erwin Mulder met rood van het veld worden gestuurd. De aanhang in De Kuip was zo boos dat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Turpin legde de wedstrijd even stil en dreigde zelfs met een definitieve staking als de onrust zou aanhouden. Voor rust werd er al een opblaasbare banaan op het veld gegooid, wat door de UEFA werd geïnterpreteerd als daad van racisme. Feyenoord kreeg uiteindelijk een boete.

De veelbesproken return tegen Roma leidde uiteindelijk de uitschakeling van de Rotterdammers in (1-2 na 1-1 in Rome). Ajax heeft dus, vooral dankzij dit seizoen, wel goede herinneringen aan wedstrijden van Turpin en heeft na de 1-1 van afgelopen woensdag in Amsterdam nog uitzicht op de halve finale van het miljardenbal. Nicolás Tagliafico ontbreekt door een schorsing.

'Het Champions League-seizoen van Ajax verdient nu al een dikke vette 9,5'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.