Sparen van sterren voor Ajax-kraker stelt Juve-feest uit

Reacties

Juventus is er zaterdag met een B-team nog niet in geslaagd de Serie A-titel veilig te stellen. Drie dagen voor de return tegen Ajax in de Champions League liet De Oude Dame zich verschalken door SPAL. Een gelijkspel was al genoeg geweest voor de Scudetto.

Sparen van sterren voor Ajax-kraker stelt Juve-feest uit
SPAL
SPAL
2 - 1
Juventus
Juventus

Voor Juventus was het kampioensduel eigenlijk een hinderlijke onderbreking tussen de Champions League-dubbel tegen Ajax. Trainer Massimiliano Allegri kondigde vrijdag al aan het nodige te gaan rouleren en hield woord. Van het basisteam dat woensdagavond met 1-1 gelijkspeelde in de Johan Cruijff Arena verschenen alleen João Cancelo en Rodrigo Bentancur aan de aftrap in het Stadio Paolo Mazza. Cristiano Ronaldo zat niet eens bij de wedstrijdselectie. Tot de basisspelers behoorden onder anderen de zeventienjarige Paolo Gozzi en de 21-jarige Grigoris Kastanos.

Van een ingespeeld geheel was nauwelijks sprake bij Juventus en dat was ook te zien. De Oude Dame dwong zelden iets af in een vlakke eerste helft en ook individuele acties van Juan Cuadrado en Paulo Dybala leidden tot niets. Na een half uur viel plotseling de 0-1. Moise Kean zette instinctief zijn voet tegen een slap schot van Cancelo, waardoor de bal buiten bereik van SPAL-keeper Emiliano Viviano in het doel belandde. Voor Juventus vormde de tussenstand een uitstekend excuus om de verdedigende stellingen te betrekken.

Moise Kean: trefzeker in zijn laatste vier Serie A-duels.
Moise Kean: trefzeker in zijn laatste vier Serie A-duels.

Vlak na de hervatting moest Juventus toch de 1-1 toestaan, net zoals afgelopen woensdag tegen Ajax. Kevin Bonifazi torende boven iedereen uit en kopte een hoekschop binnen. De thuisploeg had de geest gekregen en was via Alessandro Murgia zelfs zeer dicht bij een voorsprong. De middenvelder kopte echter van dichtbij in de handen van keeper Mattia Perin.

Juventus liet SPAL even uitrazen en nam vervolgens de regie van het duel weer in handen. Met lange periodes van balbezit probeerde de koploper de laagvlieger vast te zetten. De thuisploeg had zijn kruit echter nog niet verschoten. Veteraan Sergio Floccari zette SPAL een klein kwartier voor tijd op een 2-1 voorsprong na voorbereidend werk van Murgia, die daarbij wel hands leek te maken. De VAR greep echter niet in. Een overtuigend slotoffensief zat er niet meer in voor de lijstaanvoerder, die nog wel Federico Bernardeschi bracht.

De nederlaag ten spijt kan Juventus zich dit weekeinde alsnog tot kampioen kronen. Dat is het geval als Napoli zondag niet wint bij hekkensluiter Chievo.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.