Go Ahead Eagles haalt vervanger Beukema uit Duitsland

Reacties

Go Ahead Eagles heeft Gerrit Nauber aangetrokken. De 29-jarige verdediger komt transfervrij over van SV Sandhausen en tekent in Deventer een contract voor één seizoen. Nauber is de opvolger van de naar AZ vertrokken Sam Beukema.

Go Ahead Eagles haalt vervanger Beukema uit Duitsland
© Imago

Beukema maakte afgelopen seizoen indruk bij Go Ahead, dat promoveerde naar de Eredivisie met hem als aanvoerder. Als verdediger scoorde Beukema acht keer in de Keuken Kampioen Divisie. Beukema vertrok naar AZ en Joris Kramer bewandelde als huurling de omgekeerde weg. Kramer is gehaald voor de positie links centraal. Nauber neemt de plek van Beukema in.

Nauber gaat voor het eerst buiten Duitsland voetballen. Hij speelde in de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen en kwam uit voor SF Lotte, MSV Duitsburg en Sandhausen. 'Ik wilde graag eens in een ander land op het hoogste niveau spelen en een andere competitie leren kennen', zegt Nauber op de clubsite. 'De gesprekken met de clubleiding van Go Ahead Eagles hebben me ervan overtuigd om de stap te wagen en voor deze club te kiezen.'

Volgens Go Ahead voegt Nauber duel- en kopkracht toe aan de ploeg. 'Maar ook aan de bal voel ik me comfortabel. Ik denk dat die mix van duelkracht en voetballende kwaliteiten goed passen in Nederland. Bij Go Ahead Eagles wil ik me van mijn beste kant laten zien. We hebben spannende wedstrijden voor de boeg, maar ik geloof dat we in staat moeten zijn om met het team ons primaire doel te behalen: handhaving in de Eredivisie.'

Nauber is de achtste nieuweling bij Go Ahead, dat zich eerder versterkte met doelman Job Schuurman, verdedigers Kramer en Mats Deijl, middenvelder Philippe Rommens en aanvallers Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen en Ogechika Heil.

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.