AZ wint strijd om gewild Go Ahead Eagles-talent Beukema

Reacties

Sam Beukema gaat na dit seizoen de overstap maken van Go Ahead Eagles naar AZ. Ook Feyenoord en FC Utrecht wilden zich versterken met de 22-jarige verdediger, die indruk maakt in de Keuken Kampioen Divisie en al zeven keer scoorde.

AZ wint strijd om gewild Go Ahead Eagles-talent Beukema
© Pro Shots

Beukema is een van de vaste krachten in de ijzersterke defensie van Go Ahead Eagles, de club die de laatste maanden de clean sheets aaneenrijgt in de een na hoogste afdeling. Onlangs sprak hij zich uit over zijn ambities in gesprek met VI.

'Zo'n stap die Perr Schuurs maakt, van Fortuna naar Ajax, waarom zou ik zoiets niet kunnen? Of het wel of niet met een tussenstap is, ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat er nog veel meer in het vat zit', zei Beukema in dat interview.

Door zijn sterke prestaties was er ook interesse van twee Engelse clubs. Daarnaast hadden FC Groningen en FC Twente belangstelling. Maar het is dus AZ dat de strijd heeft gewonnen om Beukema. Als hij door de medische keuring komt, tekent hij woensdag een meerjarig contract in Alkmaar.

De verdediger wordt na Jan Kromkamp de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van Go Ahead. Hij treedt in de voetsporen van Demy de Zeeuw en Jop van der Linden, die ook vanuit Deventer naar AZ gingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer S. Beukema
Meer over S. Beukema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.