Giroud treedt bij AC Milan in de voetsporen van Balotelli

AC Milan en AS Roma hebben zondag uitgehaald in de Serie A. Beide ploegen hebben na twee speelrondes nog een perfecte score. Lorenzo Pellegrini maakte twee doelpunten voor de ploeg van José Mourinho, Olivier Giroud deed dat voor Milan. Het waren de eerste Serie A-goals in Milaan voor de Franse spits.

AC Milan
AC Milan
4 - 1
Cagliari
Cagliari

AC Milan speelde zijn eerste thuiswedstrijd van de Serie A tegen Cagliari. Bij de uitploeg startte voormalig PSV'er Kevin Strootman in de basis. Hij zag dat zijn ploeg vroeg op achterstand kwam. De openingstreffer van Sandro Tonali was een pareltje. AC Milan kreeg op de rand van het strafschopgebied aan de linkerkant van het veld een vrije trap. Tonali ging achter de bal staan en schoot de bal met zijn rechtervoet in de linker bovenhoek.

Cagliari gaf zich niet direct gewonnen. Het kwam vrij snel op gelijke hoogte via Alessandro Deiola. Twee minuten later herstelde Milan zich ook weer razendsnel: Rafael Leão was de doelpuntenmaker. Daarna was het tijd voor Giroud. De Franse spits rondde goed uitgevoerde counter op fraaie wijze af: 3-1.

Voor rust kwam de thuisploeg ook nog op 4-1 door een strafschop van Giroud. Cagliari-doelman Boris Radunovic ging naar de goede hoek, maar kon er net niet bij. Na rust werd er niet meer gescoord.

Giroud treedt door zijn twee doelpunten in de voetsporen van Mario Balotelli, die in 2013 voor het laatst twee doelpunten of meer in een thuiswedstrijd van AC Milan.

Salernitana
Salernitana
0 - 4
AS Roma
AS Roma

In de eerste helft wist AS Roma bij promovendus Salernitana, met Rick Karsdorp in de basis, nog niet te scoren. Na rust hoefde de uitploeg niet lang te wachten op de openingsteffer. Aanvoerder Pellegrini maakte zijn eerste van de avond door in het strafschopgebied met een laag schot af te ronden. Jordan Veretout maakte na een vlot lopende aanval een paar minuten later zijn derde treffer van het seizoen: 0-2. Rick Karsdorp speelde een bescheiden rol in het doelpunt van de Romeinen.

Tammy Abraham leverde vorige week tegen Fiorentina nog twee assists, nu vond hij zelf na zeventig minuten het doel. Hij besliste de wedstrijd in het voordeel van Roma. Het slotakkoord was voor Pellegrini, hij schoot van zo'n twintig meter raak en bepaalde de eindstand op 0-4.

AS Roma staat door de zege na twee speelrondes op de derde plek. Het heeft een net iets beter doelsaldo dan AC Milan, dat op de vierde plaats staat.