Geplaagde Wilshere eindelijk weer belangrijk bij swingend Arsenal

Reacties

Met een B-elftal heeft Arsenal eenvoudig gewonnen van BATE Borisov. In een matig gevuld Emirates Stadium kwamen de Wit-Russen er niet aan te pas: 6-0. Rode Ster Belgrado won van 1. FC Köln en verzekerde zich zo van de tweede plek in Groep H en de volgende ronde.

Geplaagde Wilshere eindelijk weer belangrijk bij swingend Arsenal

Arsenal - BATE Borisov 6-0
BATE Borisov mocht zich na afloop nog gelukkig prijzen dat Arsenal niet met zijn sterkste opstelling aantrad. Het B-elftal uit Londen was namelijk al een paar maten te groot. Na een weergaloze eerste helft stond het al 3-0 en dat had met iets meer scherpte in de afronding al veel hoger kunnen zijn.

Mathieu Debuchy mocht ook weer eens meedoen en onderscheidde zich na tien minuten al met een geweldige goal. Na een afgeslagen aanval viel de bal voor zijn voeten en met een enorme knal verschalkte de rechtsback de kansloze BATE-doelman Denis Scherbitskiy.

Daarna produceerden The Gunners kans op kans en werd de score dankzij Theo Walcott en Jack Wilshere opgevoerd tot 3-0. Met name de goal van laatstgenoemde mocht er zijn. De blessuregevoelige middenvelder speelde zich mooi vrij op de rand van het zestienmetergebied en schoot vervolgens uit de draai knap raak. Het was pas zijn eerste goal voor Arsenal sinds mei 2015.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de tweede helft was er aan niks te merken dat BATE vocht voor de laatste kans op Europese overwintering. Na vier minuten in de tweede helft stuurde Wilshere met een fantastische pass Walcott weg aan de rechterkant. De voorzet van de pijlsnelle aanvaller werd vervolgens in eigen goal gewerkt door Denis Polyakov.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een uur spelen werd Walcott neergehaald in het zestienmetergebied. Olivier Giroud benutte de strafschop twee keer, omdat zijn eerste penalty werd afgekeurd vanwege te vroeg inlopen van zijn medespelers. Na de 5-0 creëerde BATE plots wat kansjes, maar het was Mohamed Elneny die namens de thuisploeg heerlijk raak krulde en zo de eindstand van 6-0 op het scorebord zette.

Rode Ster Belgrado - 1. FC Köln 1-0
De malaise voor Köln dit seizoen houdt maar aan. Na de kansloze laatste plaats in de Bundesliga en het daaropvolgende ontslag van clubheld Peter Stöger is nu ook de laatste hoop op een mooie jaargang in rook opgegaan. In een onderling treffen met Rode Ster Belgrado maakten beide ploegen uit wie naar de volgende ronde zou gaan. De Servische ploeg trok uiteindelijk aan het langste eind dankzij een goal van Slavoljub Srnić, die raak schoot na mooi voorbereidend werk van Milan Rodic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.