Krediet is nooit oneindig: zelfs Köln-held Stöger ontslagen

Reacties

1. FC Köln heeft afscheid genomen van Peter Stöger. De trainer die de Duitse club leidde naar promotie en Europees voetbal, wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten dit seizoen. De officiële lezing is dat beide partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan.

Krediet is nooit oneindig: zelfs Köln-held Stöger ontslagen

Stöger is mateloos populair in Keulen. Hij promoveerde met Köln in 2014 naar de Bundesliga, om daarin achtereenvolgens als twaalfde (2015), negende (2016) en vijfde (2017) te finishen. Stöger zorgde ervoor dat Die Geißböcke hun oude grandeur terugkregen. Na 25 jaar plaatste Köln zich weer voor Europees voetbal.

Dit seizoen kwam de klad er echter in. Köln staat met slechts drie punten uit veertien wedstrijden stijf onderaan in Duitsland. In de Europa League gaat het met een tweede plek en zes punten uit vijf duels een stuk beter, maar toch is besloten om uit elkaar te gaan. Een beslissing die vrijdag, daags voor het 2-2 gelijkspel bij Schalke 04, al werd genomen.

President Werner Spinner, die benadrukt dat de beslissing in gezamenlijk overleg met Stöger is genomen, heeft het moeilijk met het afscheid van de trainer. 'Dit valt ons echt ontzettend zwaar. Tot het allerlaatste moment hebben we gehoopt dat we de degradatiezorgen met Peter en zijn staf en spelers konden verdrijven.'

Door het enorme krediet dat Stöger had in Keulen, probeerde de club dit seizoen van alles om de situatie te keren, zonder aan de stoelpoten van de coach te zagen. Zo werd technisch manager Jörg Schmadtke op straat gezet, naar verluidt omdat hij niet meer geloofde in Stöger. Het bleek allemaal tevergeefs. Köln moet op zoek naar een nieuwe trainer en neemt daarvoor de tijd. Stefan Ruthenbeck is tot de winterstop aangesteld als interim-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.