Mooie avond voor Klaassen, Hateboer wint van Memphis

Atalanta Bergamo is na een direct duel met Olympique Lyon groepswinnaar geworden in Groep E. In eigen huis versloegen de Italianen de Fransen met 1-0. In een wedstrijd om des keizers baard won Everton eenvoudig van Apollon Limassol.

Atalanta Bergamo - Olympique Lyon 1-0
Hans Hateboer en Memphis Depay stonden in Bergamo aan de aftrap. Marten de Roon en Kenny Tete moesten het doen met een plek op de bank. Beide ploegen waren al geplaatst en moesten onderling alleen nog uitmaken wie op plek één en wie op plek twee zou eindigen.

Alle twee de teams begonnen furieus aan de wedstrijd. In de derde minuut resulteerde dat in een scrimmage voor de goal van Atalanta, die Lyon-spits Mariano Díaz niet tot goal wist te promoveren. In de tegenstoot was Atalanta vervolgens dicht bij de openingstreffer, maar Bryan Cristante kopte in geheel vrijstaande positie naast.

Een paar minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Na een goede aanval over links, belandde een voorzet voor de voeten van Hateboer. Zijn volley mislukte totaal, maar viel toevalligerwijs op het hoofd van Andrea Petagna: 1-0. Memphis liet zich na een half uur spelen nog zien met een mooie dribbel, maar produceerde vervolgens een afzwaaier.

In de tweede helft werd Memphis na 22 minuten gewisseld voor Houssem Aouar. Lyon had in de tweede helft het betere van het spel, maar kwam niet tot grote kansen. Tot de laatste minuut toen Nabil Fekir een vrije trap tegen de paal aan knalde. De laatste drie minuten van de wedstrijd mocht De Roon ook nog even meedoen. Door de nederlaag eindigt Lyon drie punten onder Atalanta op de tweede plek.

Overigens viel bij Lyon nog de zestienjarige Willem Geubels in. De halve Nederlander (met Frans paspoort) werd zodoende de jongste debutant ooit voor de Fransen in Europees verband.

Apollon Limassol - Everton 0-3
Op Cyprus kreeg Davy Klaassen eindelijk weer eens de kans om zich negentig minuten lang te laten zien in het shirt van het al uitgeschakelde Everton. Sam Allardyce, die zes dagen geleden werd aangesteld als de nieuwe manager van de Engelsen (maar in Engeland verbleef om medische redenen), stuurde tegen Apollon Limassol een B-elftal het veld op. Het zou uiteindelijk de wedstrijd worden van Ademola Lookman.

Eerst miste hij nog een goede kans na een mooie pass van Klaassen, maar na twintig minuten kopte de twintigjarige aanvaller vallend wel de 0-1 binnen. Acht minuten later schoot hij vanaf zo'n twintig meter ook zijn tweede tegen de touwen.

In het restant van de wedstrijd kwam Everton niet meer in gevaar en maakte het zelfs via Nikola Vlasic nog de 0-3. De Kroaat bleef oog in oog met Apollon-keeper Tassos Kissas rustig en schoot raak. Door de overwinning gaat Everton over Apollon heen en eindigt zodoende als derde in Groep E.