Genk voelt zich genaaid: 'We hebben verloren van de scheidsrechter'

De woede bij KRC Genk na de nederlaag bij Standard Luik is groot. Wouter Vrancken liet zich als trainer van de koploper van België gaan tegenover de media. Genk was volgens hem het slachtoffer van 'een absurde situatie'.

Standard Luik
2 - 0
Genk
Genk

Genk hoopte vlak voor het einde van de reguliere competitie nog een slag te slaan in de titelrace. In Luik ging de lijstaanvoerder zondag echter met 2-0 onderuit, door toedoen van de arbitrage, meenden de bezoekers. Er was met name veel frustratie over de wijze waarop het openingsdoelpunt tot stand kwam. Genk stond met een man minder binnen de lijnen toen Philip Zinckernagel de 1-0 maakte doordat scheidsrechter Nicolas Laforge het invallen van Mujaid Sadick voor de geblesseerde Carlos Cuesta nog niet had toegestaan.

'Mujaid stond klaar en de wissel was doorgegeven, maar toch mocht hij er niet in', zei de woedende Vrancken na afloop bij Sporza. De trainer was in de rust al verhaal gaan halen bij de scheidsrechter. "Sorry, ik heb te snel laten doorspelen. Ik had de wissel moeten laten doorgaan", excuseerde hij zich. Een absurde situatie', aldus Vrancken, die de arbiter later in de wedstrijd ook nog in de weg zag lopen bij een schietkans voor Mike Trésor. 'Onwaarschijnlijk. Hij blokkeerde een honderd procent kans voor Trésor. Wat kwam hij daar doen? Hij blokte gewoon de speler.'

De woede was groot bij Genk. Een assistent van Vrancken kreeg kort na de 1-0 rood en drie minuten na het uiteindelijk invallen van Sadick, kwam Standard uit een strafschop op 2-0. Volgens aanvoerder Bryan Heynen was dat tweede tegendoelpunt simpelweg het gevolg van de grote frustratie over het openingsdoelpunt. 'We verliezen van de scheidsrechter. Hij verpestte de wedstrijd voor ons. Bij de 2-0 bleven we nog hangen in dat moment van de 1-0', concludeerde de Belgische middenvelder, die met Genk nu nog een voorsprong van twee punten op nummer twee Union St. Gillis heeft.