Genieten in De Goffert: matchwinner Verdonk zelf niet verrast door zijn pareltje

Reacties

Het is deze week genieten geweest voor de NEC-fans in De Goffert. Woensdag maakte Sai van Wermeskerken een wereldgoal tegen Go Ahead Eagles; vier dagen later scoorde Calvin Verdonk schitterend tegen FC Twente. 'Hij zat er lekker in', zei hij na afloop met gevoel voor understatement.

Genieten in De Goffert: matchwinner Verdonk zelf niet verrast door zijn pareltje
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Verdonk werd de matchwinner tegen Twente door een vrije trap van ruime afstand binnen te pegelen. 'Ik weet dat ik dit kan, uit vrije trappen scoren', zei de verdediger tegen ESPN. 'Ik heb dat vaker op trainingen gedaan, maar in een wedstrijd nog nooit.'

Zijn goal tegen Twente betekende zijn eerste competitiedoelpunt in tweeënhalf jaar tijd. 'Hij zat er lekker in', glimlachte Verdonk, die na afloop werd opgezocht door Van Wermeskerken. 'Hij vroeg me welke mooier was. Ik zei die van hem, hij zei die van mij.' Met de collegialiteit zit het dus wel goed in de Nijmeegse selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zijn sowieso mooie tijden voor NEC, dat dankzij een goede reeks is opgeklommen naar de zesde plek in de Eredivisie. 'Ik vind wel dat we mogen uitspreken dat we voor de play-offs gaan', zei Verdonk. 'We begonnen dit seizoen niet zo goed, maar nu hebben we de stijgende lijn gevonden en zijn we heel moeilijk te verslaan. Ik denk zeker dat we omhoog kunnen kijken.'

Volgende week speelt NEC uit tegen Go Ahead Eagles. Wie is er dan aan de beurt voor een wereldgoal? 'Ik denk Philippe Sandler, met een afstandsschot van een meter of 35', besloot Verdonk met een voorspelling.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
6
N.E.C.
34
14
11
9
68-51
+17
53
7
FC Utrecht
34
13
11
10
49-47
+2
50
8
Sparta Rotterdam
34
14
7
13
51-48
+3
49
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.