'Geld speelt geen rol: Neymar liever terug naar Barça dan cashen bij PSG'

Reacties

Door de financiële gevolgen van de coronacrisis leek het voor Barcelona een lastig verhaal te worden om Neymar terug naar Camp Nou te halen, maar de Braziliaanse aanvaller zou bereid zijn tot grote offers om dat toch voor elkaar te krijgen.

'Geld speelt geen rol: Neymar liever terug naar Barça dan cashen bij PSG'
© Pro Shots

Dat schrijft Mundo Deportivo in de maandageditie. Neymar prijkt daarop groot op de voorpagina. De boodschap: geld speelt geen rol bij zijn terugkeer naar Barça. De 28-jarige dribbelaar zou zelfs al een voorstel van Paris Saint-Germain hebben geweigerd om zijn in 2022 aflopende contract te verlengen tegen dezelfde voorwaarden.

Als Neymar daarop was ingegaan, was hij niet alleen ook tot na zijn dertigste verzekerd geweest van een jaarsalaris van meer dan vijftig miljoen euro, maar had hij van PSG ook nog eens direct een tekenpremie van honderd miljoen euro gekregen. Maar om geld is het de Braziliaanse international dus niet te doen.

Neymar zou zelfs bereid zijn om vijftig procent van zijn huidige salaris in te leveren, om weer voor Barcelona te kunnen spelen. Volgens de Catalaanse sportkrant ligt er sinds vorig jaar zomer al een mondeling akkoord, waarin club en speler hebben afgesproken dat hij weer hetzelfde zou gaan verdienen als hij in zijn eerste periode deed.

Hoewel PSG dus alles uit te kast trekt om Neymar te behouden, zijn die pogingen mogelijk tevergeefs. De vraag blijft wel hoe Barça zijn transfersom gaat financieren. Die zou kunstmatig omlaag kunnen worden gebracht als de Braziliaan via de FIFA probeert een vertrek af te dwingen. Of door spelers te betrekken in een ruildeal.

Neymar verkaste drie jaar geleden voor het recordbedrag van 222 miljoen euro naar PSG om daar uit de schaduw van Lionel Messi te treden, maar werd volgens de berichten nooit helemaal gelukkig in Parijs. Een terugkeer naar Barcelona zou daarom zijn grote wens zijn, maar tot nu toe kwam het er niet van. 

De cover van Mundo Deportivo: Neymar doet alles voor een terugkeer naar Barça.
De cover van Mundo Deportivo: Neymar doet alles voor een terugkeer naar Barça.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.