'Terugkeer Neymar bij Barcelona utopie door coronacrisis'

Reacties

Fans van Barcelona lijken een zomerse terugkeer van Neymar te kunnen vergeten nu het coronavirus het voetbal plat heeft gelegd. Het is onmogelijk om de Braziliaanse sterspeler nog te betalen, melden bronnen binnen de club aan de Catalaanse krant L'Esportiu. De komst van Internazionale-aanvaller Lautaro Martínez is aannemelijker.

'Terugkeer Neymar bij Barcelona utopie door coronacrisis'
© Pro Shots

Net als bij andere clubs moet ook Barcelona snijden in het budget voor komend seizoen. Er wordt in de Spaanse krant gesproken van besparingen van twintig tot veertig procent, wat honderden miljoenen kan betekenen. 'Dan zou het niet logisch zijn om een speler aan te trekken die dertig miljoen euro netto per jaar verdient', vertelt een bestuurslid van Barça.

'Natuurlijk zouden we Neymar graag willen terughalen, maar we moeten ook realistisch zijn en toegeven dat zijn komst deze zomer praktisch inmogelijk is. Ik zou eerder inzetten op de komst van Martínez dan Neymar.' Vanuit het technisch management wordt die boodschap beaamd. 'De terugkeer van Neymar lijkt me een utopie.'

Ondertussen is er bij Barcelona nog veel onduidelijkheid over de budgetten. Men gaat ervan uit dat er zeker tot 2021 niet met publiek gespeeld kan worden, maar het is nog niet bekend of het huidige seizoen nog uitgespeeld kan worden. Dat zou ook nog televisiegeld schelen. De begroting van Barcelona was dit seizoen iets meer dan een miljard euro. Daar gaan zeker honderden miljoenen euro's van af. Gesproken wordt van tweehonderd tot driehonderd miljoen minder. Het spelersbudget, nu zeshonderd miljoen, zal ook slinken.

De komst van Martínez zou ook belangrijker zijn dan die van Neymar gezien de positie van de Argentijn, die op termijn Luis Suárez kan vervangen. Voor de flanken heeft Barça al spelers als Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Philippe Coutinho en nieuwkomer Trincão.

Beste Barcelona sinds 2000: 'Twijfelshow tussen Neymar of Ronaldinho'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.