'Neymar kan nog steeds het stokje van Messi en Ronaldo overnemen'

Reacties

Unai Emery weet zeker dat het voor Neymar nog niet te laat is om in de voetsporen te treden van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo als de beste speler ter wereld.

'Neymar kan nog steeds het stokje van Messi en Ronaldo overnemen'
© Pro Shots

De Spanjaard werkte bij Paris Saint-Germain in het seizoen 2017/18 samen met de 28-jarige Braziliaan. 'Een prachtig jaar', blikt Emery terug in gesprek met persagentschap EFE. 'Neymar heeft extreem veel talent én de capaciteiten om datgene wat hij in zijn hoofd heeft zitten ook uit te voeren op het veld.'

Toen Neymar halverwege 2017 voor 222 miljoen euro overstapte van Barcelona naar Paris Saint-Germain was het zijn grote wens om de Gouden Bal te winnen. De afgelopen twee jaar kwam hij daar, mede door blessures, niet bij in de buurt. In 2018 zat er niet meer in dan een twaalfde plaats en een jaar later schitterde de dribbelaar zelfs door afwezigheid op de lijst van dertig genomineerde spelers.

Is het, nu Neymar een jaartje ouder wordt, te laat voor de Gouden Bal-winst? Emery denkt van niet. 'Hij heeft nog steeds de kans om het stokje over te nemen van Messi en Ronaldo. Neymar kan de beste speler ter wereld worden. Hij heeft nog de tijd om het te doen.'

In bijna drie jaar in Parijse dienst heeft Neymar zes prijzen gewonnen, waaronder deze week nog de Ligue 1-titel. Succes in de Champions League is vooralsnog uitgebleven, al plaatste PSG zich vlak voor de coronacrisis wel voor de laatste acht in het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.