Al-Hilal-trainer spreekt zich uit over Neymar en haalt daarbij Ronaldo aan

Reacties

Al-Hilal-trainer Jorge Jesus heeft zich tijdens een gesprek met Portugese media uitgelaten over de wijze waarop Neymar zijn leven heeft ingericht. De Portugees maakt daarvoor een vergelijking met Cristiano Ronaldo.

Al-Hilal-trainer spreekt zich uit over Neymar en haalt daarbij Ronaldo aan
© Pro Shots

Jorge Jesus, die net als Neymar vorig jaar zomer arriveerde bij Al-Hilal, stelt dat Neymar zijn voetballeven op een heel andere manier leidt dan de 38-jarige Ronaldo. 'Cristiano heeft veel meer passie voor voetbal en weet waar zijn prioriteiten liggen. Neymar heeft veel meer passie voor andere zaken in het leven. Die dingen in zijn privéleven geeft hij ook voorrang', aldus Jesus.

De Portugese coach is wel te spreken over de voetballende kwaliteiten van Neymar, die in oktober vorig jaar een zware knieblessure opliep. De Braziliaans international mist daardoor onder andere de Copa América in de zomer. 'Ik heb anderhalve maand met Neymar op het veld gestaan en als voetballer is hij fantastisch. Hij heeft mij in dat opzicht positief verrast.' Neymar scoorde één keer in vijf officiële duels.

Ondanks de afwezigheid van Neymar gaat Al-Hilal ruimschoots aan kop in de Saoedische competitie. De voorsprong op het Al-Nassr van Ronaldo is nu zeven punten. 'In aanvallend opzicht hebben we behoorlijk ingeleverd door zijn afwezigheid. Neymar is een buitengewone speler en ook iemand met wie ik heel fijn samenwerk. Alleen zijn leven buiten het voetbal is het tegenovergestelde als je het vergelijkt met iemand als Cristiano Ronaldo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.