Kroos dient Saoedische supporters van repliek: 'Dat was leuk vandaag!'

Reacties

Real Madrid is op prijzenjacht. De Koninklijke plaatste zich woensdag ten koste van Atlético Madrid voor de finale van het toernooi om de Spaanse Super Cup. Real bleef voor de twintigste keer op rij ongeslagen, maar voor Toni Kroos was het een avond met gemengde gevoelens.

Kroos dient Saoedische supporters van repliek: 'Dat was leuk vandaag!'

Wie kan Real nog stoppen? Voorlopig niemand. In de eerste seizoenshelft was Atlético de enige club die de ploeg van Carlo Ancelotti in La Liga wist te verslaan. Die rekening is vereffend. Sindsdien verloor Real geen duel meer, in geen enkele competitie. Dat leidde tot de koppositie in eigene land, de achtste finale van de Champions League en uitzicht op de eerste prijs van het seizoen.

Ancelotti evenaart Zidane
Ancelotti stond tegen Atlético voor de 263ste keer aan het roer bij Real. Daarmee evenaarde de Italiaanse oefenmeester zijn voorganger Zinedine Zidane, de nummer twee op de lijst. Koploper Miguel Muñoz is overigens uit zicht. De legendarische trainer had liefst 605 wedstrijden de leiding in de Spaanse hoofdstad.

'Dit team geeft nooit op', constateerde Ancelotti op de persconferentie na de thriller tegen Atlético. 'Het was een slijtageslag, maar we hebben vier dagen de tijd om te herstellen. Het was een intense avond, beide teams speelden heel goed. Een voetbalspektakel, maar winnen is niets nieuws. Dat hoort bij Real Madrid.'

Fluitconcerten Kroos
Ancelotti reageerde verbolgen op de fluitconcerten aan het adres van Kroos, die in Saoedi-Arabië bij elke balaanraking werd uitgejouwd. Kroos sprak eerder zijn afkeer uit over de keuze van spelers om naar de Saudi Pro League te verkassen. 'Ik begrijp het niet en heb er met hem over gesproken', aldus Ancelotti, die uitlegde waarom Kroos op de bank begon. 'Hij had last van fysiek ongemak en kon niet voluit trainen.'

En Kroos zelf? Die had geen last van de Saoedische fans. 'Dat was leuk vandaag! Geweldig publiek', reageerde de Duitser cynisch op X.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.