Teamdokter Brazilië zet streep door naam Neymar voor Copa América

Reacties

Brazilië moet het tijdens de Copa América van 2024 in de Verenigde Staten zonder Neymar stellen. De Braziliaan is herstellende van de kruisbandblessure die hij halverwege oktober opliep, maar het laatste beetje hoop op de inzetbaarheid van de 31-jarige aanvaller tijdens het eindtoernooi werd weggenomen door teamdokter Rodrigo Lasmar.

Teamdokter Brazilië zet streep door naam Neymar voor Copa América
© Pro Shots

Neymar liep de zware kniekwetsuur op in de WK-kwalificatiewedstrijd van Brazilië uit bij Uruguay op 18 oktober, waar naast de 2-0 nederlaag ook het verlies van de frivole aanvaller moest worden geïncasseerd. Twee weken na het oplopen van de blessure werd de speler van Al-Hilal al geopeerd. Toch heeft Neymar niet voldoende tijd om op tijd hersteld te zijn voor het eindtoernooi, zegt de Braziliaanse dokter.

'Het is te vroeg', zegt Lasmar in gesprek met het Braziliaanse Rede 98. 'Het heeft geen zin om stappen over te slaan om eerder te herstellen en onnodige risico's te nemen. Onze verwachting is dat hij klaar is om terug te keren aan het begin van het seizoen 2024/25 in Europa begin augustus.'

Voor een kruisbandblessure staat normaal gesproken minimaal negen maanden hersteltijd. De Copa América in de Verenigde Staten begint op 20 juni en duurt tot en met de finale op 14 juli. 'We moeten geduldig zijn. Praten over een terugkeer na negen maanden is voorbarig, dit is een wereldwijd concept voor herstel van kniebandoperaties. Het is heel belangrijk om de biologische tijd te respecteren, de tijd die het lichaam nodig heeft om die gewrichtsband te reconstrueren. Als we die stappen volgen, is de verwachting dat hij weer op hoog niveau kan presteren.'

Neymar is topscorer aller tijden van Brazilië met 79 doelpunten in 129 interlands. Zonder de aanvaller moeten De Goddelijke Kanaries het in de groepsfase van het eindtoernooi opnemen tegen Colombia, Paraguay en de winnaar van het play-offduel tussen Costa Rica en Honduras.

Spelersprofiel

Neymar


Geboortedatum:
5 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Mogi das Cruzes
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Al Hilal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.