Henderson zet seinen voor Ajax op groen

Reacties

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax is weer een stap dichterbij gekomen. De Amsterdammers naderen een persoonlijk akkoord met de 33-jarige middenvelder, waarna Ajax overeenstemming moet zien te bereiken met Al-Ettifaq. Henderson lijkt bij Ajax voor anderhalf jaar te kunnen tekenen.

Henderson zet seinen voor Ajax op groen
© Pro Shots

Zodra Ajax en Henderson akkoord zijn over de persoonlijke voorwaarden, is het aan de clubs om tot overeenstemming te komen over de te betalen transfersom. Dat is op dit moment het grootste struikelblok.

Op de achtergrond heeft ook Juventus belangstelling getoond voor Henderson, maar die interesse is niet concreet. Bovendien kan de Italiaanse club alleen huren en in dit geval zou het leeuwendeel van zijn Saoedi-salaris overgenomen moeten worden. Dat is voor Juventus onmogelijk.

Ajax zet in op het kopen van Henderson en omdat dat ook de voorkeur van de speler heeft, staan de Amsterdammers er goed voor. Ajax is bereid financieel ver te gaan en Henderson wil inleveren. Een terugkeer naar de Premier League is belastingtechnisch niet interessant voor de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.