Geen eerherstel voor FC Den Bosch: achttien opeenvolgende tegengoals

FC Den Bosch is er vrijdagavond niet in geslaagd om te herstellen van de recordnederlaag die het vorige week tegen PEC Zwolle leed. Na de 13-0 werd er ditmaal verloren van VVV-Venlo. Opnieuw werd het een afgetekende nederlaag.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
4 - 0
FC Den Bosch

De ogen waren uiteraard gericht op Den Bosch, dat vorige week na twintig minuten op een 0-5 achterstand stond tegen PEC. Op bezoek bij VVV, de vorige club in het Nederlands betaald voetbal die met 0-13 verloor, werd het eerste tegendoelpunt 'pas' in de 32ste minuut toegestaan. Robert Klaasen werkte de bal over doelman Konrad Sikking heen, die bleef staan na de recordnederlaag.

In dit duel nam William van Overbeek de honneurs waar na het ontslag van trainer Jack de Gier, maar ook onder hem werd dus verloren. Vlak voor rust scoorde VVV-middenvelder Kees de Boer uit een vrije trap en via Nick Venema werd het in de tweede helft ook 3-0. Daarmee was de gifbeker niet leeg voor de bezoekers. Na een knappe aanname tikte Sven Braken de 4-0 binnen, voor Den Bosch was het de achttiende opeenvolgende goal die het incasseerde zonder zelf tussendoor te scoren.

FC Eindhoven
5 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

FC Eindhoven houdt aansluiting in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie en gaat over Willem II heen op de ranglijst. Kristian Hlynsson van Jong Ajax deed tussendoor wat terug, maar de doelpunten van Mawouna Amevor, Evan Rottier, Sven van Doorm, Jasper Dahlhaus en Moussa Sanoh waren de beloften uit Amsterdam uiteindelijk veel te machtig. Ook omdat Hlynsson in de slotfase een strafschop miste.

Roda JC Kerkrade
1 - 2
Telstar
Telstar

Na drie wedstrijden op rij zonder overwinning weet Telstar weer wat winnen is. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade leek een doelpunt van David Min lang voldoende voor de eerste winstpartij in bijna een maand tijd. De spits maakte met een lage inzet zijn vijfde doelpunt van het seizoen. In de slotfase werd het toch nog spannend na twee doelpunten. Competitietopscorer Dylan Vente scoorde, maar dat was voor Roda niet voldoende voor de winst. Christos Giousis had daarvoor namelijk de 0-2 gemaakt vanaf de stip.

Helmond Sport
3 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Helmond Sport kent op z'n zachtst gezegd een nogal wisselvallig seizoen en won nog geen enkele keer twee wedstrijden achter elkaar. Een volgende kans op die unieke prestatie dient zich na het weekend aan, omdat streekgenoot Jong PSV met gemak opzij werd gezet. Jelle Goselink nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, Arno Van Keilegom liet zich ook gelden.