FC Den Bosch grijpt in na vernederende recordnederlaag

Reacties

De clubleiding van FC Den Bosch heeft Jack de Gier per direct ontheven uit zijn functie als trainer. Het is een direct gevolg van de recordnederlaag die de club afgelopen vrijdag leed tegen PEC Zwolle.

FC Den Bosch grijpt in na vernederende recordnederlaag
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
13 - 0
FC Den Bosch
FC Den Bosch

Vorige maand werd al bekend dat De Gier na het seizoen zou vertrekken. In gesprek met VI benoemde De Gier dat niemand die beslissing begreep. Wel wilde hij het seizoen op een mooie manier afsluiten. Het tegenovergestelde gebeurde, na de 13-0 nederlaag in Overijssel heeft de club eerder ingegrepen.

Voor De Gier is dit het einde van zijn tweede periode in De Vliert. Tussen 1988 en 1991 begon hij in de Brabantse hoofdstad al zijn spelersloopbaan. Daarna was hij zowel trainer als speler bij Go Ahead Eagles en NEC, ook speelde hij voor Willem II en FC Twente en zat hij als eindverantwoordelijke op de bank bij Almere City FC.

Technisch manager Yousuf Sajjad reageerde namens FC Den Bosch op het ontslag. 'Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan.' Assistent-trainer William van Overbeek wordt naar voren geschoven als interim-coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.