De Gier en Den Bosch na dit seizoen uit elkaar

Reacties

Met ingang van volgend seizoen krijgt FC Den Bosch een nieuwe trainer. Na ruim twee jaar heeft de club besloten om het contract met de huidige coach Jack de Gier (54) niet te verlengen. Dat maakte Den Bosch woensdag bekend.

De Gier en Den Bosch na dit seizoen uit elkaar
© Pro Shots

'We gaan een andere richting op en dat is de reden voor dit besluit. Jack heeft ons respect en onze waardering. Dat heeft hij ook van de spelers. Daarom gaan wij het seizoen samen op een positieve manier afronden met een sterk slotakkoord van de competitie. Hierbij blijven wij Jack alle mogelijke ondersteuning bieden', verklaart technisch manager Yousuf Sajjad het besluit op de clubwebsite.

De Gier komt zelf ook aan het woord. 'De afgelopen twee jaar heb ik met alle plezier bij FC Den Bosch gewerkt. De beslissing van de clubleiding om in het nieuwe seizoen met een andere trainer verder te gaan, heb ik te respecteren. Ik wil mijn periode bij de club nu vooral waardig afsluiten.' Den Bosch staat zeventiende in de Eerste Divisie. Vorig seizoen einde de club als elfde.

Voor De Gier betekent het een naderend einde van zijn tweede periode in De Vliert, tussen 1988 en 1991 begon hij in de Brabantse hoofdstad al zijn spelersloopbaan. Daarna was hij zowel trainer als speler bij Go Ahead Eagles en NEC, ook speelde hij voor Willem II en FC Twente en zat hij als eindverantwoordelijke op de bank bij Almere City FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.